Про компанію

Коротка екскурсія по заводу Caterpillar Qingzhou Ltd

Коротка екскурсія по заводу Caterpillar Qingzhou Ltd

Завод Caterpillar Qingzhou Ltd (CQL), який до 2013 року називався SEM, має величезну піввікову історію. Все почалося ще в далекому 1958 році, коли була заснована компанія Shandong Engineering Machinery, де виготовлялися колісні навантажувачі під торговою маркою SEM. Дане підприємство протягом довгих років поставляло і поставляє свої машини по всій земній кулі, враховуючи також і спеціальні моделі для армії.

Через півстоліття, коли організація Caterpillar Inc. офіційно стала власником заводу SEM, стартувала нова віха в історії даної марки. Сьогодні на CQL створюють не тільки колісні навантажувачі, але також й ґрунтові котки, грейдери та бульдозери.

Перетворення виробничого процесу згідно з запитами Caterpillar Inc. почалися з впровадження системи контролю якості Caterpillar Production System, яка застосовується на всіх без винятку підприємствах американського бренду, а також з використанням інноваційних методик всього циклу процесів із залученням передових технологій. Системи менеджменту значно підвищили якість виробленого обладнання та оптимізували робочі процеси.

Цех по збірці бульдозерів

Цех по збірці бульдозерів був сконструйований в 2013 році та є найбільшим, займаючи площу в 210 000 кв. метрів. Саме ця площа і стала причиною того, що дана виробнича зона розташована на певному віддаленні від головної споруди фабрики.

Тут проходить збірка двох моделей бульдозерів – SEM 816 та SEM 822. Після того, як машина власним ходом зійшла з конвеєра, вона тут же відправляється на майданчик для випробувань. Варто підкреслити, що кожна модель піддається випробуванням, які дозволяють переконатися в правильності функціонування всіх вузлів і агрегатів. Так, область випробувань для колісних навантажувачів ділиться на три частини.

Перша дає можливість протестувати гальмівну систему і впевнитись у відсутності витоків мастила.

Друга складова майданчика використовується в цілях випробування керованості та коректної роботи рульового механізму.

Третя частина найважливіша. Тут відбуваються комплексні випробування техніки в більш суворих умовах. На даній стадії перевіряється зусилля тяги, зусилля відриву, виконується повторне тестування гальмівної системи, управління під нахилом тощо. Тестування кожної машини, що йде на експорт, триває мінімум 8 годин.

По успішному закінченню машини всіх випробувань здійснюється її остаточна перевірка перед відправкою.

image
image
Цех колісних навантажувачів

Головний завод називається CQL, в ньому і розміщується цех колісних навантажувачів – один з найбільш габаритних цехів з усіх існуючих площею в 19 183 кв. метрів, де працює понад 200 співробітників. Вся модельна лінійка SEM тут сходить з конвеєрів, а також модель Cat® 950 GC.

Складові деталі власного виробництва

Завод CQL створює не просто машини для вирішення окремого переліку завдань. Так, в 2010 був побудований цех з виготовлення мостів і трансмісій, що включає в себе 4 зони: створення компонентів, складання, тестування і фарбування. На перших двох виробляють трансмісії та мости, що застосовуються на навантажувачах SEM і Cat® 950 GC, деякі складові ходової частини для бульдозерів SEM, а також вібраційні механізми ґрунтових котків.

В області тестування стоять стенди для випробувань, де здійснюється перевірка коректності роботи всіх складових. Жоден виготовлений в даному цеху вузол, будь то міст або трансмісія не здатний минути процес випробування перед тим, як відправитися на конвеєр. Після вдалого тестування готовий компонент надходить в область фарби. Фарбування є досить складний і багатогранний процес. Дана маніпуляція майже повністю автоматизована.

Іншим не менш важливим цехом є зварювальний цех. Він був введений в експлуатацію в 2012 році. Тут на площі 8000 квадратних метрів створюються рами для всього модельного ряду SEM. З моменту приєднання до Caterpillar всі складові зварювальних конструкцій розробляються за методикою кінцевих елементів FEA, завдяки чому вдалося підвищити максимально допустиме навантаження на них в три рази. Так, техніка, що випускається CQL, може впевнено справлятися з поставленими завданнями навіть в найскладніших умовах.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин