Про компанію

Механізм роботи автогрейдера

Автогрейдери використовуються для підготовки дороги перед укладанням асфальту, вирівнювання майданчиків у будівельних зонах, вирізання кюветів і полірування поверхні згідно з проектною документацією.

Механізм автогрейдера являє собою спеціалізоване обладнання на колісному шасі з двигуном внутрішнього згоряння й обвісом для підготовки поверхні ґрунту до головної стадії будівництва.

Основні складові автогрейдера

Рама автогрейдера закріплена на задньому візку та передній вісі. Двигун і коробка передач розміщені в задній частині. На основну раму вмонтована тягова рама з основою для відвалу у задній частині. Тут знаходиться також вузол керування відвалом, за допомогою якого вдається змінювати його положення в горизонтальній площині, опускати і піднімати.


Колісні вісі

Пристрій має 3 колісні вісі:

  • Передні
  • Задні
  • Колісна вісь заднього візка

Механізм продуманий до дрібниць так, щоб можна було забезпечити максимальну стійкість спецтехніки та розподілити навантаження рівномірно.

Передні колеса ведучі та встановлені так, щоб грейдер можна було застосовувати на будь-яких видах поверхонь. Додаткова стійкість досягається за рахунок заднього візка, оснащеного спеціальною підвіскою, яка дозволяє не відриватися від поверхні в процесі переміщення по нерівностях.

Відвал розташований між передніми та задніми колесами. Таке рішення дозволяє грейдеру виконувати роботи з максимальною точністю. Відвал, що знаходиться на рівні коліс, не вимагає заглиблення. Якщо необхідно вирівняти поверхню, досить відвалом прибрати частину височини, після чого ґрунт буде знесений вниз. Так відбувається процес вирівнювання.


Принцип функціонування механізмів автогрейдера

Насправді, механізм автогрейдера практично нічим не відрізняється від автомобіля, якщо не брати до уваги характеристики шасі, підвіски та робочі деталі. Тут, як і в інших різновидах спеціалізованого обладнання, розташовані двигун і трансмісія. В дію грейдер приходить у такий спосіб:

  1. Спочатку починає своє обертання колінчастий вал і рух передається валу коробки передач. Коефіцієнт корисної дії і вал двигуна суміщені за допомогою карданного валу та муфти.
  2. Рух передається на наступну муфту, поєднану з шестернями; передається рух на ведуче колесо. Валом передається обертання на головну передачу, що складається з двох конічних і двох циліндричних шестерень. Безпосередньо колесам обертання передається за допомогою головної передачі. У процесі регулювання швидкості обертання валу оператор може змінити швидкість самого грейдера. Чим швидше обертається вал, тим швидше їде машина.

Автогрейдери можуть мати й іншу конструкцію. Наприклад, ведучими можуть бути лише задні колеса.

Як правило, грейдери виробляються тільки з двома ведучими осями. Їх всього три і лише одна керована. Автогрейдери характеризуються чудовою стійкістю і можуть функціонувати навіть з проблематичними поверхнями при великих бічних навантаженнях. Навіть відведення в сторону відвалу або його заглиблення в ґрунт не впливає на точність роботи.

Обвіс - допоміжний та основний

Головним робочим органом автогрейдера виступає відвал. З його допомогою вдається якісно вирівнювати поверхню, надавати їй необхідний ухил і рельєф. Відвал знаходиться в задній частині, його можна виносити в сторону. Кирковщик допомагає розбивати злежаний твердий ґрунт.

До грейдера додатково кріпиться інший обвіс для взаємодії з ґрунтом, який розташовано в передній частині. Зазвичай таке спорядження можна прибрати і замінити іншим.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин