Про компанію

На що роблять ставку фахівці компанії SЕМ при виробництві техніки?

На що роблять ставку фахівці компанії SЕМ при виробництві техніки?

Те, що собою представляє устаткування SEM на сьогоднішній день, обумовлено доступністю сучасних технологічних рішень Caterpillar: компанія увійшла до складу американської корпорації в 2008 році.

Ринок навантажувачів

Устаткування SEM, яке користується найбільшим попитом – це фронтальні навантажувачі. На українському ринку вони представлені 6-ю моделями і найпопулярнішою є модель 656D, - приймач 650B.

656D являє собою машину вагою 17 100 кг. з вантажопідйомністю 5 тонн і об'ємом ковша 3 кубічних метри. Програма виробництва SEM передбачає машини з вантажною підйомністю 2,5 і 6 тонн.

На машину монтується ківш зі збільшеною місткістю лінійки Performance, дизайн якої був запатентований торговою маркою Caterpillar. Конфігурація ковша забезпечує можливість насипу продукту так, щоб він не висипався, легко спресовувався і вивантажуються. Тільки завдяки цьому рішенню наповнюваність ковша збільшилася до 10%.

Одне з найбільш значущих складових будь-якого спецобладнання – трансмісія. На дану модель монтуються мости безпосередньо від виробника SEM. Вони можуть додатково обладнуватися гальмами мокрого типу або диференціалом підвищеного тертя. Трансмісія багатовальна, що відрізняє її від конкурентних аналогів, багато з яких застосовують планетарну коробку з двома передачами. У цій моделі оператору доступні 4 передачі переднього і 4 заднього ходу.

Унікальна машина також тим, що тут встановлено два гідравлічних насоса спільно з клапаном пріоритету: один - шестерний, інший - аксіально-поршневий. Другий тип є великою рідкістю для китайської техніки. Аксіально-поршневий насос йде на рульове керування, але коли воно не застосовується, клапан пріоритету поєднує два гідравлічних потоки в одне ціле та направляє їх на робочий елемент. Це значно підвищує виривне зусилля (до 178 кН) і знижує швидкість гідравлічного циклу (до 9,3 с).

При виробництві навантажувач оснащується кондиціонером та високочутливим джойстиком.

Вся техніка обладнана системою напівавтомат. Охолоджувальна система динамічна. Швидкість вентилятора підвищується в міру збільшення температури охолоджуючої рідини. Це означає, що відбір потужності не відбувається систематично, що дозволяє заощадити до 3% палива. Гальмівна система відрізняється спеціальним режимом для експлуатації на ухилах.

image
image
Ринок автогрейдерів

Це друга за обсягами продажів категорія для SEM. На частину грейдерів припадає приблизно 25% всіх продажів. Лінійка грейдерів складається з 4-х моделей. Молодша модель масою 17 700 кг, SEM 919 – це неполнопривідна техніка, проте в модельній лінійці присутня також повнопривідна машина 922.

З метою досягнення максимальної точності виконуваності операцій і систематичного зчеплення відвалу з поверхнею, було прийнято рішення виконати розподіл ваги. 30% маси машини припадає на фронтальну вісь і 70% на центр заднього візка. Кабіна розміщена на фронтальній напіврамі, що забезпечує можливість оператору знаходитися в одній площині з робочим елементом. Також були прийняті заходи і щодо поліпшення кінематики передньої підвіски: кут поперечного гойдання передньої осі дорівнює 32 градусам, заднього візка 25 (хоча часто це значення у китайського обладнання обмежена 15 градусами).

Гідравліка є запатентованою версією Caterpillar, повною назвою якої є система пріоритетної пропорційної компенсації тиску. Вона призводить до підвищеної чутливості інструментів управління і, крім цього, сумісністю з будь-якою системою нівелювання.

Загальний дизайн техніки повторює дизайн попередньої моделі - 140Н. Всі важелі управління розташовані поблизу. Крісло оператора регулюється, є кондиціонер.

Розпушувач на вибір оснащений 3-5-ю зубами, але з можливістю установки і 9-ти зубцевого кірковщика для обслуговування доріг. Також характерною відмінністю обладнання SEM є опція плаваючого відвалу, яка особливо буде корисна при утриманні доріг в зимову пору: відвал під власною масою повторює профіль дорожнього полотна, і, пересуваючись на високій швидкості, техніка може зрізати всі спресовані нашарування снігу і льоду.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин