Про компанію

Огляд автогрейдерів SEM 919 та SEM 922 AWD

Огляд автогрейдерів SEM 919 та SEM 922 AWD
Машини з заднім і повним приводом

Бренд SEM пропонує кілька моделей автогрейдерів. Одна з них SEM 922 є повнопривідною. Привід здійснюється не просто заднім тандемним візком, але і за допомогою переднього приводу, який може бути ввімкнений або вимкнений спеціальним перемикачем в кабіні оператора.

Переднім приводом досягається максимальний крутний момент на будь-якій передачі. Це гідростатичний привід з безступінчатим регулюванням швидкості роботи насосів і двошвидкісними гідромоторами. Повнопривідний режим за рахунок збільшеного зусилля тяги корисний при роботі на сипучій або слизькій поверхні.

Задній міст

Має диференціал обмеженого прослизання, що в рази підвищує рівень прохідності грейдера і забезпечує роботу на всіляких покриттях без втрат тягового зусилля. Роздільні контури гальмівної системи з гальмами сухого типу і пневмогідравлічним приводом забезпечують чудове гальмівне зусилля і ідеальну працездатність контурів незалежно один від одного. Міст і тандемний візок спроектовані і виготовлені на заводі Caterpillar в Китаї.

Дизель з триступеневої системою очищення

Грейдери SEM обладнані двигунами SDEC. Такі дизелі є стандартними для техніки китайських брендів, але агрегати в моделях 919 і 922 AWD, відрізняються однією важливою перевагою: очисна система впускного повітря є триступеневою. Це говорить про те, що двигун буде служити набагато довше. Крім того, гідравлічний привід вентилятора охолодження забезпечує поліпшення паливної економічності, зниження навантаження і підвищення корисної потужності двигуна в порівнянні з ремінним приводом вентилятора.

Робоче обладнання запатентовано Caterpillar

Запатентований механізм грейдерного відвалу істотно зменшив рівень опору продукту в процесі виконання робіт: радіус заокруглення відвалу забезпечує закручування матеріалу. Крім того, особливістю грейдерів SEM 919 і SEM 922 AWD виступає сідлоподібна рама, оснащена 7 отворами для регулювання. Це дозволяє встановити відвал абсолютно вертикально або відвести його від машини в сторону для профілювання укосів.

image
image

Виробником були передбачені деякі рішення, що підвищують рівень надійності і полегшують обслуговування: напрямна відвалу із загартованої сталі, а з'єднання з поворотним кругом здійснюється через фторопластові зносні пластини. Зуби поворотного круга також загартовані. Ріжучі кромки працюючого механізму оснащені болтовим кріпленням до відвалу і з легкістю міняються. Крім цього, в механізм повороту відвалу можна впровадити муфту ковзання, що використовується для виключення пошкодження зубів поворотного круга і гідравлічного мотора при появі ударних навантажень на відвал.

Для клієнтів доступні машини з самими різними по довжині відвалами, а також з впровадженими опційно фронтальним відвалом або заднім розпушувачем. Обидва встановлюються на паралелограмній рамі, щоб зуби або відвал могли опускатися перпендикулярно поверхні, досягаючи більшої глибини обробки і економії пального на повторних проходах.

Зручне місце оператора

Регульоване крісло, можливість нахилу рульової колонки і важелів управління з гідравлічною системою роблять робочий процес максимально приємним і комфортним. Кабіна досить герметична. Для зручності входу і виходу з неї передбачені 3 точки взаємодії. Всередині розташована система кондиціонування повітря. Праворуч від оператора знаходиться перемикач передач багатовальної трансмісії, який дозволяє досягти великого діапазону передач переднього і заднього ходу.

На окрему увагу заслуговує той факт, що кабіна автогрейдерів SEM 919 і 922AWD знаходиться на тяговій рамі. За допомогою даної конструкції оператору вдається завжди контролювати позицію середнього відвалу і передніх коліс. Це забезпечує максимальну точність проведення грейдування і запобігає повторним робочим циклам.

Двотаврова тягова рама з верхніми і нижніми деталями з цілісного листа з'єднується з А-подібною рамою кульовою цапфою. При зносі даного вузла зменшити зазор можна витяганням регулювальних пластин, так продовжується експлуатаційний період цапфи і зберігається точність робіт.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин