Про компанію

Огляд двигуна та трансмісії навантажувача SEM 636D

Огляд двигуна та трансмісії навантажувача SEM 636D

Навантажувач фронтального типу SEM 636 D виступає невеликим фронтальним навантажувачем, що відрізняється розрахунковою вантажопідйомністю 3000 кг зі своєю вагою 10 133 кг. Машина демонструє вражаючу маневреність та дивовижну робочу швидкість за одночасної легкості управління. За рахунок своїх компактних габаритів техніка може функціонувати у обмежених умовах.

Двигун

Модель навантажувача SEM 636D має традиційне компонування з поздовжнім розміщенням двигуна та механічною трансмісією. Як силовий пристрій виступає шестициліндровий дизельний двигун бренду Weichai Power, потужність якого становить 125 к.с. Підкреслимо, що Weichai Holding Group, яка заснована в тому ж місці, що й виробництво Caterpillar, провінції Шаньдун, є одним із найбільш ґрунтовних підприємств Китаю, яка вже понад 70 років займається випуском дизельних двигунів, як власного виробництва, так і створених згідно з ліцензіями знаменитих організацій.

Дизель WP6G125E22, яким оснащена модель SEM 636D, встановлюється на навантажувачі фронтального типу, а також бульдозери та інше спеціалізоване обладнання китайського виробництва. Агрегат 6,75 літрів в об'ємі виробництва німецького бренду Deutz виготовлено на гільзованому чавунному блоці з окремими двоклапанними головками. Розподільний вал розміщений в блоці та наводиться за допомогою шестерень з боку носка колінчастого валу. Двигун оснащений технологією живлення з рядним ТНВД з механічним впорскуванням пального. Основною перевагою апаратури цього виду є живучість при заправках некондиційною соляркою.

image
image
Трансмісія

Крутний момент від двигуна передається на гідромеханічну двоступінчасту коробку з гідравлічним трансформатором. Вона також служить роздатковою коробкою – вторинним валом, що наводиться від первинного за допомогою проміжного, виходить шліцевими частинами в передній та задній зоні та через сланці карданних шарнірів надає рух валам приводу обох мостів. Незалежного перемикання передач немає. Оператор управляє коробкою за допомогою важеля на рульовій колонці зліва. Встановлений знижуючий двоступінчастий редуктор множить число передач на два, що дозволяє отримати 4 передачі переднього і 2 передачі заднього ходу. Багатодискові фрикціони гідравлічного трансформатора, який пом'якшує ривки, забезпечує можливість перемикання передач майже без розриву потоку потужності.

Зважаючи на те, що вихідні вали скріплені в коробку передач жорстко, навантажувач оснащений постійним бездиференціальним приводом на всі колеса. Однак міжосьовий диференціал на симетричному шасі з шарнірно-зчленованою рамою не потрібен, тому що фронтальні та задні колеса по окремому з бортів йдуть у поворотах у колії ідентичного радіусу та пробуксовки з функціонуванням паразитної потужності не трапляється.

Провідні мости банджо з редукторами основних передач, що знімаються, для моделі SEM 636D поставляються Meritor. Обидва пристрої одного типу, поворотні кулаки на мостах відсутні. Складання напіврам дає можливість обмежитися легкими балками з маточами та напівосями. Складання напіврам досягається двома гідравлічними циліндрами. Привід керування керма є гідростатичним.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин