Про компанію

Огляд головних складових компонентів автогрейдерів

Огляд головних складових компонентів автогрейдерів

Автогрейдери широко застосовуються для підготовки дорожнього полотна до подальшого утрамбування асфальтного покриття, вирівнювання майданчиків в будівельних зонах, вирізання кюветів і полірування поверхні згідно проектного кошторису.

Конструкція автогрейдера – це спеціалізована техніка на колісному шасі з двигуном внутрішнього згоряння та обвісом для підготовки ґрунту до основного етапу будівництва.

Ключові складові автогрейдера

Рама автогрейдера фіксується на задньому візку і передній осі. Двигун і коробка передач розташовані в задній частині. На головній рамі встановлена тягова рама з основою для відвалу ззаду. Тут також розташований вузол управління відвалом, за допомогою якого вдається змінювати його положення в горизонтальній площині, опускати та піднімати.

Колісні осі

Механізм складається з 3-х колісних осей:

  • передніх;
  • задніх;
  • колісної осі заднього візка.

Конструкція ретельно продумана таким чином, щоб можна було домогтися максимальної стійкості спецобладнання і розподіляти навантаження рівномірно.

Передні колеса є ведучими і вмонтовані так, щоб техніку можна було використовувати на будь-якому типі поверхонь. Допоміжна стійкість досягається завдяки задньому візку, який обладнано спеціальним підвісним механізмом, що дозволяє не відриватися від ґрунту в ході пересування по нерівностях.

Відвал знаходиться між передніми і задніми колесами. Дане рішення дає можливість грейдеру здійснювати роботи максимально точно. Відвал, розташований на рівні коліс, не вимагає поглиблення. При необхідності вирівнювання поверхні слід забратися на височину. Відвал прибере її частину, після чого ґрунт буде знесено донизу. Такі особливості процесу вирівнювання.

image
image
Принцип роботи пристрою автогрейдера

Насправді механізм автогрейдера нічим не відрізняється від автомобіля, якщо не враховувати особливості шасі, підвісного пристрою і робочі елементи. Тут, точно так же, як і в інших видах спеціалізованої техніки, знаходяться двигун і трансмісія. У робочий стан грейдер включається в такий спосіб:

  • спочатку до обертання приступає колінчастий вал. Рух передається валу коробки передач. Коефіцієнт корисної дії і вал двигуна суміщені за допомогою карданного валу і муфти;
  • рух передається на наступну муфту, з'єднану з шестернями і передає рух на ведуче колесо. За допомогою вала передається обертання на основну передачу, яка включає в себе дві конічні та дві циліндричні шестерні. Колесам передається обертання за допомогою основної передачі. В ході регулювання швидкості обертання валу оператор має можливість змінити швидкість машини. Чим швидше обертання валу, тим більше швидкість грейдера.
Обвіс – додатковий і головний

Основним робочим елементом автогрейдера є відвал. За допомогою нього виходить ефективно вирівнювати покриття, надавати йому потрібний ухил і рельєф. Розташований відвал ззаду і може виноситися в сторону. Крім того, грейдери оснащені кірковщиком, за допомогою якого розбивають залежаний твердий ґрунт.

Додатково до грейдеру фіксується інший обвіс для контакту з ґрунтом, який розміщується у фронтальній зоні. Таке оснащення можна прибрати і замінити на інше.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин