Про компанію

Огляд переваг конструкції автогрейдерів SEM

Огляд переваг конструкції автогрейдерів SEM

Серед достоїнств техніки SEM варто відзначити можливість інтеграції функцій і залежність швидкості від зсуву золотника, триступеневу систему очистки впускного повітря, розташування кабіни на тяговій рамі та інше.

Машини з заднім і повним приводом

SEM на сьогоднішній день випускає кілька моделей автогрейдерів, одна з яких повнопривідна. Передній привід може бути відключений або підключений за допомогою перемикача в кабіні оператора.

Максимальний крутний момент задається переднім приводом. Він гідростатичний з безступінчастим регулюванням швидкості функціонування насосів із застосуванням двошвидкісних гідравлічних моторів. В цілому, повнопривідний режим за рахунок підвищеного зусилля тяги дуже корисний при функціонуванні на сипучих і слизьких поверхнях.

Задній міст обладнаний диференціалом обмеженого прослизання, що підвищує рівень прохідності грейдера і забезпечує його експлуатацію на самих різних покриттях не втрачаючи зусилля тяги. Роздільні контури гальмівної системи забезпечують високе гальмівне зусилля і працездатність контурів автономно один від одного. Також варто згадати, що міст і фронтальний візок зроблені та зібрані на китайському виробництві Caterpillar.

Дизель з триступеневою системою очищення

Моделі SEM обладнані двигунами SDEC. Ці дизелі є стандартними для китайського обладнання, але пристосування, що встановлюються на машини 919 і 922 AWD, відрізняються важливим доповненням: триступеневою системою очищення повітря. Це означає, що термін служби двигуна буде значно довше. Також гідравлічний привід вентилятора охолодження значно покращує економічність пального, зменшує паразитне навантаження і збільшує корисну потужність двигуна в порівнянні з ремінним приводом вентилятора.

Пристрій робочої техніки запатентовано Caterpillar

Запатентований пристрій грейдерного відвалу компанією Caterpillar дозволило знизити опір продукту в процесі здійснення робіт: радіус заокруглення відвалу дозволяє продукту закручуватися. Крім того, відмінною рисою грейдерів 919 і 922 AWD є сідлоподібна конструкція рами з 7 регулювальними отворами, завдяки чому вдається встановити відвал в повністю вертикальній позиції і відвести його в сторону від обладнання для профілювання укосів.

Виробником були передбачені рішення, що дозволяють підвищити надійність і полегшити обслуговування. Напрямна відвалу виготовлена із загартованої сталі, кріплення з поворотним кругом виробляється через фторопластові зносні пластини. Зуби поворотного круга також загартовані. Ріжучі кромки оснащені болтовими з'єднаннями до відвалу і можуть легко змінюватися. Також в пристрій повороту відвалу можна вмонтувати муфту ковзання, що попереджає пошкодження зубів і гідромотора в разі появи ударних навантажень.

Для замовників доступна машина з різними відвалами, а також з встановленими опціонально фронтальним відвалом і заднім розпушувачем. Вони встановлюються на паралелограмній рамі, завдяки чому можна здійснювати опускання відвалу і зубів перпендикулярно поверхні, досягаючи максимальної глибини і забезпечуючи економію пального.

image
image
Комфортабельне робоче місце

Регульоване сидіння, нахил рульової колонки і важелів управління гідравлікою забезпечують максимально ергономічну роботу оператора. Робоче місце добре герметизоване. Є точки контакту для зручного входу і виходу. Є система кондиціонування. Перемикач передач багатовальної трансмісії знаходиться в зручному місці та гарантує широкий спектр передач фронтального і заднього ходу.

Окремо варто відзначити той факт, що кабіна на автогрейдерах 919 і 922 AWD знаходиться на тяговій рамі. Цей пристрій дає можливість оператору завжди зберігати під контролем позицію середнього відвалу і передніх коліс. Це в свою чергу дозволяє з максимальною точністю проводити грейдерування без повторних робочих циклів.

Тягова рама оснащена двотавровою системою з виконаними з цілісного листа верхнім і нижнім компонентами. Вона поєднується з А-подібною конструкцією рами за допомогою кульової цапфи. У міру зношування даного елемента існує можливість зниження зазору методом вилучення регулювальних пластин, а значить, збільшити тривалість функціонування цапфи і зберегти максимальну ефективність праці.

Система гідравліки

Гідравлічні розподільники розміщені під кабіною, безпосередньо під важелями управління. Це дуже важливо, оскільки зв'язок між ними здійснюється за допомогою механічних тяг. Вертикальна позиція дозволяє знизити число сполучень на тягах, а значить, знизити люфт і робочий хід важеля. Це значно збільшує точність виконання роботи і скорочує число робочих циклів. Аксіально-поршневий насос робочої гідравліки моделей SEM дозволяє здійснювати маніпуляції на низьких оборотах, знижуючи паливні витрати. Характерною рисою грейдерів SEM виступає сприйнятливість робочих інструментів на предмет усунення важелів регулювання.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин