Про компанію

Огляд переваг використання технології Trimble

Огляд переваг використання технології Trimble

Часи, коли для вимірювання об'єкта були необхідні два робітники, один з яких тримав рейку, а інший виконував виміри, вже давно минули. Нинішні геодезичні пристрої працюють за допомогою мережі Bluetooth, WLAN або мережі інтернет. Дані в режимі реального часу переносяться та обробляються на ПК.

Наприклад, сьогодні за допомогою GPS можна з максимальною точністю до найменшого сантиметра виявити правильність розміщення ковша екскаватора або встановлення глибини копання. Крім того, можна виявити масу вмісту ковша для точного навантаження вантажної машини. Все це сьогодні реально завдяки передовим рішенням керування технікою.

Для правильного виконання робіт на будівельній зоні компанія Цеппелін Україна задіяє німецькі технологічні рішення Trimble.

У основі технологій управління лежить функція виявлення позиції механізму, наприклад, екскаватора. Для цієї мети на машину впроваджуються два GPS датчики. Чітка позиція зубів ковша виявляється за допомогою датчиків кута нахилу, які встановлені на стрілі, рукояті та ковші. Водію екскаватора показуються відомості на моніторі бортового комп'ютера. Для цього заздалегідь здійснюються виміри площі будівельної зони і створюється цифрова версія. На ній оператор регулярно відстежує позицію машини, ковша та зону, де має бути споруджений котлован, а також його форму та глибину. Реальна позиція ковша виявляється за допомогою комп'ютера, який порівнює її із заданою за електронним планом. Згодом техніка приступає до копання котловану. Результати роботи постійно демонструються у кабіні. Оператор бачить, що зроблено і що потрібно зробити. Роботу можна виконувати самому та рити котлован без пауз.

image
image

Це дозволяє знизити витрати на розбивку території в процесі експлуатації екскаватора значно економлячи час та паливну витрату, виключається надмірне або недостатнє вилучення ґрунту, зникає потреба в підсобному робітнику з нівелірною рейкою.

Грамотне здійснення ґрунтових маніпуляцій є істотним плюсом у будівельній сфері. Рішення управління та виміру не просто оптимізують експлуатацію спеціалізованого транспорту, але також суттєво збільшують продуктивність робочої зони. Застосування передових рішень дає можливість збільшити актуальність проєктів та їх рівень безпеки для навколишнього середовища.

Переваги в наявності: суміщення технологічних рішень комп'ютерного управління знижує паливну витрату до 40%, підвищує продуктивність роботи на будівельній зоні на 50% і робить непотрібним розбиття території. Важливо, що нинішні системи управління змінюють не просто робочу схему на будівельній зоні, але й мислення робітників, які беруть участь у проєкті.

Цифрові технологічні рішення, що збирають відомості з будівельної зони та забезпечують їх подальшу обробку, надають колосальні економічні можливості.

Передові рішення Trimble суттєво економлять ресурс часу та знижують витрати в процесі планування будівництва, подальшої обробки даних проєкту та при розрахунках. Крім того, вони гарантують підвищену точність. Завдяки цьому перед клієнтами відкриваються нові можливості компанії Цеппелін Україна.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин