Про компанію

Огляд сфер використання автогрейдерів SEM

Огляд сфер використання автогрейдерів SEM

Автогрейдери SEM застосовуються на самих різних роботах в сфері будівництва, ремонтування, утримання доріг і аеродромів. В ході виконання земляних робіт одним з найбільш важливих етапів виступає профілювання і планування земляного покриття, пристрій дренажної системи.

Профілювання укосів за допомогою автогрейдера

Земляні конструкції даного профілю виконуються за допомогою грейдерного відвалу. Для облаштування укосу кювету підвісна конструкція з відвалом виноситься гідравлічними циліндрами в сторону, розгортається донизу і встановлюється згідно із заданою крутизною укосу і його глибиною. З метою формування трикутного і трапеціїдального перетину кюветів на нижню частину грейдерного відвалу кріпляться укісники відповідного профілю.

Для профілювання укосів насипу підвісна рама з грейдерним відвалом виноситься в сторону, повертається до верху і впроваджується під кутом. Автогрейдер переміщається за схемою краба. У міцного ґрунту кут закладення укосу високого насипу може бути наближений до 90 градусів і конструкція підвіски відвалу дозволяє це зробити.

Процес профілювання покриття проїзної зони виконуватися з матеріалу, розкладеного за допомогою валика вздовж укосів кювету методом пересування його за допомогою грейдерного відвалу з великим кутом захоплення в напрямку до дороги. Принципово важливо дотримуватися встановленого кута в проєкті. Точно такі ж суворі правила встановлюються до підтримки найвищих показників поздовжнього ухилу (30-60%) на складних зонах пересіченій області доріг 1-4 категорії.

Ремонтування

В ході ремонтування доріг автогрейдер SEM посипає, захищає укоси і чистить кювети, покращує застаріле покриття. Для цієї мети необхідно застосування допоміжного навісного робочого обладнання, яке замовляється додатково. Це в свою чергу сприяє встановленню допоміжних систем і застосування різних за розміром шин з метою забезпечення додаткових тягових зусиль.

Відвал бульдозера є одним з найпопулярніших допоміжних робочих органів.

Бульдозерний відвал неповоротного типу фіксується до лобової плити за допомогою паралелограмного підвісного пристрою, забезпечуючи грубе планування місцевості по бездоріжжю, за умови насипаного матеріалу в ході спорудження насипу і виконання інших робіт.

Ширина захоплення бульдозерів різних брендів виходячи з тягового потенціалу варіюється від 2,5 до 3,2 м за умови найбільшого заглиблення в ґрунт 165 мм.

Для розпушування твердих і мерзлих ґрунтів, які не можна обробити за допомогою грейдерного відвалу, використовують кірковщик. Також кірковщик може використовуватися для зняття старого покриття.

Утримання доріг взимку

З метою прибирання доріг від снігу в області з незначною товщиною і слабо пересіченим рельєфом, який не закидається снігом, використовується традиційний грейдерний відвал. Його повертають таким чином, щоб сніг очищався з поверхні дороги на найбільшій швидкості руху.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин