Про компанію

Огляд типів бульдозерних відвалів

Огляд типів бульдозерних відвалів

Відвали бульдозерів класифікуються на такі види:

  • прямий S. Короткий без бічній кривої;
  • універсальний U. Високий з вираженою кривизною;
  • відвал S-U середніх розмірів.

Машини застосовують свою власну вагу, щоб можна було переміщати важкі вантажі за допомогою відвалу. Саме через такі якості бульдозери використовуються для очищення території від сміття. Все, що робить техніку незамінною при великомасштабних будівельних роботах.

Буферні відвали

Використовуються зазвичай для штовхання скреперів при зарізу в ґрунт. За своєю формою це прямий відвал без перекосу з встановленою посередині пластиною. Удари нівелюються за допомогою гумових амортизаторів підвіски. У перервах між поштовхами даний відвал може бути використаний в бульдозерних роботах загальної спрямованості.

Рекультиваційні відвали

Експлуатуються для зняття родючого шару ґрунту та його переміщення в складовані бурти. Для них властива підвищена ширина, а радіус кривизни будь-якого листа відрізняється змінним значенням. За рахунок цього вдається досягти найсприятливіших умов для переміщення матеріалу.

Вугільні відвали і відвали для тріски

Використовуються для переміщення вугілля і тріски на різних організаціях. За формою це сферичні пристрої з великою шириною і гідроперескопом.

Торф'яні відвали

Використовують для роботи з торфом на меліоративному ґрунті. Вони характеризуються прямою конфігурацією, низькою висотою, обладнані гідроперескопом. На бульдозерах зі спеціалізованими відвалами ззаду фіксується баластовий вантаж в якості противаги.

Відвали для прибирання сміття

Призначені для перевезення сміття. Це відвали прямої форми з підвищеною шириною і кривизною площі лобового листа. Висота козирка приблизно така ж, як і у відвалу. Агрегати трактора при експлуатації цих відвалів вимагають додаткового обладнання для забезпечення ефективного захисту від гострих предметів і абразивів. Ззаду встановлюється баласт.

Кущорізні відвали

Моделі V-подібної форми застосовуються для розчищення території під будівництво. Опущений відвал у вигляді різака гострокутної форми виробляє ковзаючі рухи по поверхні ґрунту, обробляє чагарники і невисокі дерева, потім звалює їх в сторони, створюючи прохід, рівний ширині захоплення відвалу.

Огороджуючий компонент у вигляді основи зі сталі створює надійний захист від пошкоджень при падінні дерев.

Відвали-корчівники

Це відвали або ґратчастого виду з зубами або окремі зуби, які фіксуються до переднього листу прямого відвалу. Застосовуються для вилучення з ґрунту каменів і пнів, а також пересування їх на велику дистанцію. Зверху даний відвал обладнаний додатковим захисним спорядженням.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин