Про компанію

Особливості вибору вібраційного котка

Особливості вибору вібраційного котка

В процесі вибору вібраційного катка слід акцентувати увагу на його ключових експлуатаційно-технічних характеристиках, а саме:

  • здатність ущільнення;
  • діаметр і матеріал вальця;
  • маневреність;
  • потужність двигуна.

Ущільнююча здатність – це зусилля, з яким каток тисне на ґрунт. Чим вище дане зусилля, тим вище якість ущільнення і ефективність, оскільки потрібна значно менша кількість проходів.

Крім того, важливим є і діаметр вальця – циліндричного катка, який встановлений замість передніх коліс і відповідає за функцію укладання. Чим більше діаметр, тим менше опірність коченню. Також при підборі даного будівельного обладнання необхідно дивитися і на якість сталі, якою оббитий валець. Потрібно врахувати те, що даний метал найбільше піддається зносу, особливо при взаємодії з грубозернистими кам'яними компонентами. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що якість сталі безпосередньо впливає на працездатність техніки. При експлуатації для очищення вальця рекомендується застосовувати обладнання, яке рекомендовано компанією виробником.

Маневреність віброкотка безпосередньо впливає на зручність використання на тому чи іншому об'єкті. Найвищий рівень маневреності мають катки, оснащені вальцем невеликого діаметру. Чим більше маса обладнання та діаметр вальця, тим нижче маневреність.

В процесі вибору моделі котка слід акцентувати увагу також і на потужності двигуна. Вона повинна бути достатньою для того, щоб забезпечити безперебійність функціонування протягом мінімум п'яти годин, а також компенсувати зменшення потужності при природному зносі внутрішніх деталей і агрегатів. Сьогодні найпопулярнішими є моделі, оснащені двигунами потужністю від 70 до 130 к.с.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин