Про компанію

SOS-аналіз як спосіб попередити можливі поломки

SOS-аналіз як спосіб попередити можливі поломки

В ході застосування будь-якого обладнання вузли та деталі машини з часом починають виходити з ладу. Саме з цієї причини так важливо запобігти подібного роду проблемам і вжити необхідних заходів, які дозволять запобігти поломці, а також пов'язані з цим втрату часу.

Для цього торговою маркою Caterpillar була створена програма відбору проб відпрацьованих мастил та рідин - Schedules Oil Sampling.

Іншими словами, це плановий захід з відбору проб через однакові відрізки часу, яке допомагає попередньо визначити потенційні проблеми, тим самим знижуючи витрати замовника з ремонту та простою техніки.

Ми працюємо в своїй власній лабораторії, що дозволяє значно мінімізувати час процедури і нашої реакції на результати.

Аналіз відпрацьованих мастил SOS дозволяє виявити:

  • надмірний знос конструкції / вузлів;
  • витік охолоджуючої системи;
  • наявність води в мастилі;
  • джерело забруднення;
  • проникнення пального в мастило;
  • стан мастила;
  • змішувальні робочі рідини з різних відсіків.
Аналіз рівня зносу

Дає можливість зберігати функціональність техніки і збільшувати коефіцієнт застосування техніки. Проведений аналіз також визначає число металевих складових в мастилі, розмір яких не вище 10 мікронів. Концентрація частинок вимірюється в ppm (мільйонна частка).

Всі ці складові вказують на знос деталей техніки. Окремі частини проби можуть вказувати на наявність присадків мастила.

image
image
Стан мастила

Процедура дуже схожа на аналіз зносу, але має одну вкрай важливу відмінну рису: дана маніпуляція передбачає оцінювання хімічних складових в мастилі, а не деталей, які з'явилися в ході зносу. Проведення аналізу стану мастила має пріоритетне значення для всіх мастил, відібраних з усіх систем.

Процедура дозволяє запобігти поломці вузлів, збільшити експлуатаційні можливості мастила, визначити оптимальні інтервали заміни мастила, а також мінімізувати витрати на ремонт.

Оптимізація стану обладнання

Втрата мастилом зв'язуювальних властивостей виступає наслідком безлічі факторів, враховуючи збільшений інтервал заміни мастила, температури, яка виходить за межі заданих норм, проникненням в мастило пального, води або охолоджуючої рідини. Мастило низької якості втрачає свої робочі характеристики набагато швидше в порівнянні з мастилом високої якості. За рахунок здійснення аналізу стану мастила нам вдається визначити межу, після якої мастило перестає відповідати нормам, а також перевірити, чи може рідина виконувати свої функції протягом регламентного інтервалу заміни.

Аналіз стану мастила – всього лише частина заходу аналізу відпрацьованих проб. Це дозволяє отримати інформацію, яка дозволить мінімізувати загальний час простою техніки, і заощадити фінанси, попереджаючи великі поломки. Так, «Цепелін Україна», задіюючи передові рішення і застосовуючи сучасні методики наукових досліджень виходить на кардинально новий рівень обслуговування клієнтів.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин