Про компанію

Віброкотки: особливості експлуатації

Вібраційний коток - це тип дорожнього пристрою, який функціонує за принципом вібрації одного з вальців в ході експлуатації. За рахунок створюваної вібрації відбувається ущільнення ґрунту та інших варіацій основи під покриття при зведенні доріг.

Функціонування такого котка побудовано на локальних коливальних рухах потужністю до 3-х балів. Завдяки цьому одна одиниця техніки компенсує відразу кілька стандартних дорожніх ковзанок.

Головна мета машини - утрамбувати ґрунт так, щоб ліквідувати максимальний обсяг вологи. Оскільки якість покриття залежить не тільки від самого матеріалу і технології виконання робіт, а також і від того, наскільки ефективно дорогу підготували під дане покриття. М'який ґрунт має набагато менше вологи, яка не дозволяє витримати асфальтобетону або іншому матеріалу гарантійний експлуатаційний період.


Пристрій використовується, як для робіт з ґрунтом, так і з піском, гравієм і асфальтовим покриттям. Техніка ідеально підходить для ущільнення початкових і фінішних доріг, здатна функціонувати поблизу стін, парканів та інших перешкод.

Що стосується технічних характеристик віброкотка, вони практично ідентичні зі звичайним котком. Тим не менш, є дві значних відмінності:

  1. Наявність гідравлічного приводу, вальців, які виробляють вібрації і коливання.
  2. Незалежна робота вібраційної системи і системи переміщення, які повністю є автономними. Це дозволяє ковзанці функціонувати під нахилом. Завдяки спеціальній фарі можна працювати в темний час доби.

Дорожній коток відрізняється високим рівнем прохідності і мобільності. Ущільнення ґрунту може бути статичним або пошаровим, без чого не обійтися при будівництві земляних дамб, зведенні дорожнього покриття та інших об'єктів, де якість ущільнення суворо контролюється.

Комплектація даного типу обладнання включає в себе гідравлічний привід і молоти, які розміщуються у вальцях. За рахунок даної конструкції забезпечується плавне виконання будь-яких маневрів: гальмування, рух, хід і т.д. Гідравлічний привід ковзанок виключає тертя елементів, що призводить до збільшення тривалості їх служби та значно скорочує витрати на обслуговування.

Також важливим моментом є безпека роботи оператора на котках вібраційного типу. Устаткування має всі необхідні рішення, що забезпечують зручність експлуатації і безпеку. Вони оснащені ергономічною кнопкою, яка забезпечує аварійну зупинку котка. Техніка має обмежувач швидкості при переміщенні заднім ходом, блокування вальців, що попереджає мимовільне пересування, коли двигун не працює.


Ручні вібраційні котки

Пристрої знайшли застосування не тільки при зведенні великих дорожніх проектів. Вони повсюдно експлуатуються і в менш вузьких міських напрямках, де не можна обійтися без ручного тротуарного котка. За рахунок своєї мініатюрності і компактності він може укладати ґрунт і асфальт на вузьких вулицях міста, а також в приміщеннях.

Ексцентрики котка, що змінюють амплітуду, якісно ущільнюють ґрунтову основу, а також справляються з іншими завданнями. Моделі ручного типу, вироблені на сьогоднішній день, мають повітряне охолодження силового агрегату і оснащені системою блокування, коли рівень масла знижується до гранично низьких значень. Це дозволяє досягти необхідного рівня безпеки і надійності.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин