Про компанію

Як продовжити термін експлуатації гусениць?

Як продовжити термін експлуатації гусениць?

Похибки у використанні і обслуговуванні спеціалізованого обладнання можуть посприяти ранньому виходу з ладу ходової частини. Це особливо актуально для техніки на гусеничному ході, оскільки вартість обслуговування та ремонтних робіт шасі може становити близько 50% загальної ціни. Наведемо деякі рекомендації, які допоможуть вам зменшити експлуатаційні витрати і продовжити термін служби підвіски.

Натяг гусениць

Перед монтажем і підвіскою гусениць машина повинна пропрацювати в звичайному темпі приблизно хвилин 30 для адаптації до робочої обстановки на майданчику. Коли змінюються умови навколишнього середовища, наприклад, число опадів, доцільно відрегулювати натяг. Ідеальним рішенням виступає перевірка натягу та його регулювання згідно із наявними умовами на робочій зоні. Брак в натягу може привести до биття на великих швидкостях, що загрожує виходом з ладу втулок і зубчатих коліс. При сильному натягу гусениць створюється серйозне навантаження на шасі та складові елементи трансмісії. Більш того, це може посприяти втраті потужності.

Монтуйте на машину вузькі гусениці, за допомогою яких можна створити відмінну прохідність та маневреність в умовах навколишнього середовища на робочій зоні. При занадто вузьких гусеницях машина буде систематично тонути в ґрунті й зариватися. Задня її частина буде ковзати, що загрожує надмірним накопиченням ґрунту по верхній частині траків і подальшого проникнення його в ходову зону. Це може привести до прослизання, які підвищать ймовірність зносу деталей.

Широкі гусениці забезпечують кращу прохідність та менше збирають ґрунту. Але застосування таких гусениць призводить до підвищення навантаження на складові елементи шасі. Траки можуть деформуватися та навіть виходити з ладу набагато легше, оскільки підвищується навантаження на кріплення гусениць.

image
image
Баланс

При експлуатації машини з неправильним балансом оператору може здатися, що потрібно застосовувати більш широкі гусениці. Неправильний баланс може посприяти швидкому виходу з ладу шасі, знижуючи його експлуатаційний період і менш результативному пересуванню його продукту.

Правильний баланс гарантує ідеальну прохідність без застосування більш широких гусениць і знижує ймовірність пробуксовки. Це в свою чергу гарантує рівномірний розподіл навантаження на шестерні і ролики по всій довжині гусениць.

Рекомендації операторам гусеничної техніки

Навіть професіонал зі стажем не завжди здатний розпізнати прослизання гусениць, якщо воно мінімальне. Це може стати причиною втрати ефективності та підвищенню зносу. Щоб уникнути прослизання слід знизити навантаження.

Знос шасі вимірюється в пройдених кілометрах, а не годинах експлуатації гусеничного бульдозера. Виходячи з цього більш нові моделі на гусеничному ходу міряють пройдену технікою відстань вперед-назад. Регулярні повороти машини в одну сторону можуть посприяти дисбалансу та більшому пробігу зовнішньої гусениці. Повертайте машину в обох напрямках однаково. Якщо це неможливо, тоді варто перевіряти шасі на предмет зносу частіше, ніж зазвичай.

По можливості слід уникати непотрібних маніпуляцій заднього ходу. Такі операції значно підвищують рівень зносу втулок і зчіпних коліс в незалежності від швидкості.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин