Про компанію

Як виник перший бульдозер?

Як виник перший бульдозер?

Своєю появою бульдозер зобов'язаний відвалу. Цим спорядженням люди користувалися ще давним давно. За допомогою нього оброблявся ґрунт і зводилися будівельні споруди. Відвал – це конструкція, що представляє собою раму з металевим лезом. Цю раму штовхали коні.

Знаменитий письменник і проектувальник Річард Лоуелл Еджуорт першим запатентував пристрій гусеничної конфігурації. І тільки в 1914 на серйозне виробництво техніки з гусеничним ходом наважився Бенджамін Холт, який мріяв створити металеву гусеницю на основі парового двигуна. Але всі його спроби виявилися марними і домогтися бажаного не вийшло. Разом з тим у англійської компанії Холсбі був патент на виготовлення пристрою Caterpillar track – гусениця з окремими ланками. Автором даного винаходу був відомий інженер і керівник, Девід Робертс.

Дана подія не принесла успіхів і в кінці 1923 року патент продали Холту, який запустив цей проект у виробництво.

Пройшов якийсь час і Холт почав використовувати в своїй техніці бензинові двигуни. Першою версією даної гусеничної конструкції стала машина «модель 40», що працює від двигуна внутрішнього згоряння потужністю 25 коней. За часів Першої Світової, коли можливості даної техніки були оцінені на практиці, армія взяла його на озброєння, транспортуючи в ньому важкі спорядження в складно доступному середовищі.

Що стосується того, хто першим зважиться зв'язати відвал з гусеничним трактором, по сьогоднішній день ведуться дискусії. Різні джерела вказують різні імена в якості авторства даного винаходу.

У 20-ті роки минулого століття бульдозер складався з гусеничного ходу та відвалу. Але першим відвалом необхідно було керувати вручну, виставляючи кут нахилу.

У 1925 компанія Caterpillar запустила виробництво першого бульдозера на гідравлічному управлінні, але всі розробки зазнали краху і в обладнанні, як і раніше, застосовувалася система лебідок, кабелів і тросів.

У 1931 була випущена перша модель з дизельним двигуном і тільки до 35 року вдалося впровадити інновацію у вигляді відвалу з гідравлікою.

Поява гідротрансформатора стала справжньою сенсацією в сфері машинобудування. Це був пристрій, який призначений для передачі та перетворення крутного моменту від двигуна внутрішнього згоряння до коробки передач.

Цей винахід в 1940 році було успішно адаптовано на легкових машинах, що в майбутньому дозволило і виробникам будівельної техніки впровадити цю інновацію.

Надалі бульдозери будуть тільки досконаліше. У них буде ще більше потужності. Сучасні екземпляри вражають і надихають своїми феноменальними можливостями. Сьогодні саме вони є пріоритетною технікою для будівництва.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин