Про компанію

Як з'явився автогрейдер

Першовідкривачем автогрейдерів можна по праву вважати причіпний грейдер - дітище видатного американського інженера Роберта Фултона. Дана модель отримала свою назву завдяки англійському слову «grade», який визначає процес вирівнювання. По суті, дане пристосування являло собою карету зі сталі без кабіни, встановлену на залізні колеса з металевим відвалом, зафіксованим до рами внизу. Ніж даного пристрою керувався спеціальними редукторами, які піднімали, опускали і направляли його в потрібну позицію. Для збільшення тягового зусилля використовувалися спочатку коні, пізніше цю функцію виконували трактори.

На сьогоднішній день ми прекрасно знаємо, що автогрейдер застосовується для зведення доріг, але до цього людство прийшло лише в кінці XIX століття.

Перші моделі стали відомі світу в першій половині XIX століття, коли з'явилися двигуни внутрішнього згоряння. Колеса замінили більш сучасними з шинами, в результаті чого автогрейдер все більше нагадував сучасні моделі. Незважаючи на стрімкий розвиток техніки, ручний тип автогрейдера продовжував застосовуватися на ряду з автоматичною машиною. До слова сказати, навіть сьогодні вони широко використовуються в будівельній сфері діяльності.


Серйозним поштовхом прогресу модернізації автогрейдера стали 60-ті роки минулого століття, коли з'явилася автогідравліка. Ця система серйозно спростила керування і підвищила попит на обладнання. З цього моменту автогрейдер зазнав лише незначні зміни. Як правило, зростали його властивості, наприклад, збільшення експлуатаційної маси, потужності двигуна, а також створювалися нові типи навісної техніки. Сьогодні автогрейдер визнаний незамінним обладнанням у будівництві доріг.

Цікавим є той факт, що самий габаритний автогрейдер в світі був створений в 1980 році Umberto Acco Company. Його маса на той момент становила 160 тонн, а довжина ножа досягала до 10 метрів. У дію автогрейдер приходив за допомогою роботи двох двигунів по 1700 кінських сил щодня. Дана модель вироблялася для поставок до Лівії, які в силу певних обставин незабаром припинилися і автогрейдер перестав користуватися попитом.


до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин