Про компанію

Американські китайці. Огляд автогрейдерів SEM

Моделі із заднім та повним приводом

Під брендом SEM зараз випускається декілька моделей автогрейдерів. Одна з машин (з індексом 922) є повнопривідною: привід виконується не тільки заднім тандемним візком, а й тим, що підключається переднім приводом. Відзначимо, що останній може бути відключений / підключений за допомогою перемикача в кабіні оператора.

SEM 922 AWD

Передній привід забезпечує максимальний крутний момент на будь-якій передачі: він є гідростатичним з безступінчатим регулюванням швидкості роботи насосів і використанням двошвидкісних гідромоторів. В цілому ж повнопривідний режим завдяки збільшеному тягового зусилля особливо корисний при роботі на сипучих або слизьких поверхнях.

Тепер про задній міст. Він оснащений диференціалом обмеженого прослизання (самоблокувальним), що збільшує прохідність грейдера і дозволяє працювати на різних покриттях, не втрачаючи тягове зусилля. Роздільні контури гальмівної системи з гальмами сухого типу і пневмогідравлічним приводом дозволяють забезпечити високе гальмівне зусилля і працездатність контурів незалежно один від одного. Також відзначимо, що міст і тандемний візок розроблені і зібрані на заводі Caterpillar в Китаї.

Дизель з трьохступеневою системою очистки

Грейдери SEM оснащуються двигунами SDEC. Дані дизелі є традиційними для техніки китайських виробників, але агрегати, що встановлюються на моделі 919 і 922AWD, мають важливе доповнення: система очищення впускного повітря є трьохступеневою. А це означає, що двигун прослужить довше. Крім цього, гідравлічний привід вентилятора охолодження дозволяє поліпшити паливну економічність, знизити паразитне навантаження і підвищити корисну потужність двигуна в порівнянні з ремінним приводом вентилятора.

Автогрейдер SEM 922 AWD

Конструкція робочого обладнання запатентована Caterpillar

Завдяки запатентованій компанією Caterpillar конструкції грейдерного відвалу було зменшено опір матеріалу під час виконання робіт: радіус заокруглення відвалу дозволяє матеріалу закручуватися. Також особливістю грейдерів SEM 919 і 922AWD є сідлоподібна рама з 7 регулювальними отворами. Це дозволяє встановити відвал в абсолютно вертикальному положенні або відвести його максимально в сторону від машини для профілювання укосів.

Робоче обладнання автогрейдера SEM

Виробник передбачив ряд рішень для підвищення надійності і спрощення обслуговування. Так, напрямна відвалу виконана із загартованої сталі, з'єднання з поворотним кругом здійснюється через фторопластові ізносні пластини. Зуби поворотного круга також є загартованими. Ріжучі кромки робочого органу мають болтове кріплення до відвалу і легко змінюються. Крім цього, в механізм повороту відвалу можна встановити муфту ковзання, яка запобігає пошкодженню зубів поворотного круга і гідромотора при виникненні ударних навантажень на відвал.

Клієнти можуть замовити машину з різними по довжині відвалами, а також з встановленими опціонально переднім відвалом або заднім розпушувачем. Обидва монтуються на паралелограмній рамі, що дозволяє опускати відвал / зуби перпендикулярно поверхні, досягаючи максимальної глибини бульдозування / розпушування і економлячи паливо на повторних проходах.

Ергономічна кабіна

Регульоване крісло (висота, висування, кут спинки і підлокітників), а також можливість нахилу рульової колонки і важелів управління гідравлікою роблять роботу оператора максимально комфортною. Кабіна добре герметизована, для зручного входу і виходу з неї передбачені три точки контакту. Всередині встановлена ​​система кондиціонування повітря. По праву руку оператора зручно розташований перемикач передач багатовальної трансмісії, що забезпечує великий діапазон передач переднього і заднього ходу (до шести і трьох відповідно).

Полігон SEM

Окремої згадки заслуговує те, що кабіна на автогрейдерах SEM 919 і SEM 922AWD розташована на тяговій рамі. Така конструкція дозволяє оператору завжди тримати під контролем стан середнього відвалу і передніх коліс. У свою чергу це дає максимально точно проводити грейдерування та не здійснювати повторних робочих циклів.

Тягова рама має двотаврову конструкцію з виконаними з цілісного листа верхнім і нижнім елементами. Вона з'єднується з А-подібною рамою кульовою цапфою. У міру зношування даного вузла є можливість зменшити зазор шляхом вилучення регулювальних пластин, а значить, продовжити термін життя цапфи і зберегти точність роботи.

Гідравлічна система

Гідравлічні розподільники (вони сконструйовані по системі Caterpillar PPPС) знаходяться під кабіною, точно під важелями управління. Це дуже важливо, тому що зв'язок між ними здійснюється за допомогою механічних тяг. Вертикальне розташування дозволяє зменшити кількість зчленувань на тягах, а значить, зменшити люфт і робочий хід важеля. Це в свою чергу підвищує точність грейдування і зменшує кількість робочих циклів. А аксіально-поршневий насос робочої гідравліки грейдерів SEM дає можливість виконувати робочі операції на низьких оборотах, зменшуючи витрати палива. Відмінною особливістю грейдерів SEM є чутливість робочих органів на зміщення важелів управління.

Гідравлічна система автогрейдера


до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин