Про компанію

Автогрейдери для прибирання снігу

Автогрейдери широко використовуються для прибирання снігу в зимовий період. Вони експлуатуються в процесі очищення дорожнього покриття від снігу та снігових мас, як вирівнювачі снігових валів після роботи іншої техніки, для усунення льоду з дорожнього покриття. Крім головного відвалу застосовується спеціальна снігоприбиральна техніка.

Автогрейдер SEM 922 AWD

За допомогою відвалу можна всього лише за один раз очистити дорожнє полотно від снігу. При шарі снігу понад 0,25 метрів необхідно кілька проходів по одній ділянці з захопленням невеликих снігових мас. Також потрібно брати до уваги, що пересування машини по пухкому снігу ускладнено внаслідок пробуксовки ведучих мостів. Найбільш оптимальна робота автогрейдера в патрульному режимі, при якому на швидкості до 30 км / год систематично піддаються очищенню перші, невеликі по товщині, шари свіжого снігу.

Відвали встановлені під кутом 40 - 60 градусів до осі машини. На невеликій дорожній смузі очищення починається з бровки. За перший прохід сніг зчищається в кювет і на узбіччя, після чого можуть бути очищені й ці зони. Якщо ширина доріг велика, на відвал встановлюють подовжувач і розширювачі.

Після очищення проїжджої зони на узбіччі, як правило, з'являються снігові маси. Якщо їх висота становить 0,4 - 0,45 м, вони можуть бути переміщені за допомогою відвалу за межі дорожнього покриття на мінімальній швидкості. При висоті понад 0,45 м вони або зрізаються повністю, або частково відвалом, винесеним в кювет, або снігові шари підрізають і розподіляють рівномірно по проїжджій частині. Зазвичай вали на узбіччі прибираються і відкидаються за допомогою відвалу на кілька метрів у бік завдяки прискореному руху машини.

Аавтогрейдер SEM 919

У разі рясних снігопадів на узбіччях виникають снігові маси висотою понад один метр. Вони видаляються за допомогою спеціального снігоприбирального обладнання. Автогрейдер готує вали до процесу збирання. Він нахиляється на 50 градусів до дорожнього покриття і виноситься в сторону за допомогою відвалу при куті захоплення 80 градусів. Частина снігу знімається і переміщується на дорогу під ротор, спрямовуючи сніг на землю.

Число проходів автогрейдерів, потрібних для очищення узбіч, безпосередньо залежить від кількості снігу, його щільності і простору узбіч.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин