Про компанію

Автогрейдери SEM – дієве рішення для величезного спектру робіт

Автогрейдери SEM – дієве рішення для величезного спектру робіт

Сьогодні в будівельній сфері повсюдно використовуються грейдери. Вони дозволяють виконувати профілювання покриття, вирізати кюветів, формувати бічних укосів, робити виїмки, надавати їм необхідні ухили.

Грейдери SEM – це завжди неповторні дизайнерські рішення фронтального моста, які призводять до оптимального куту нахилу коліс. Зручна кабіна розміщена на передній рамі, завдяки чому оператору доступна ідеальна видимість і максимально легке управління.

За своїм призначенням автогрейдери класифікуються як самохідні машини для здійснення землерийно-транспортних маніпуляцій. Пристрій має на увазі базову машину з колісною ходовою частиною та сукупністю грейдерної техніки. Автогрейдери – це одні з найбільш багатофункціональних видів спецтехніки, які здатні якісно виконувати величезний спектр маніпуляцій в будівельній сфері, комунального та сільського господарства. Найпопулярніше застосування автогрейдера передбачає виконання такого переліку завдань:

  • профілювання покриття в процесі планування проекту земляного дорожнього полотна;
  • спорудження ґрунтових та гравійних доріг;
  • вирівнювання і переміщення на незначні відстані ґрунту, щебню та гравію;
  • конструкція корита дороги, кюветів і виїмок;
  • спорудження насипів;
  • заходи з очищення дорожнього покриття від снігових насипів.
image
image

Винахідником грейдерів в 1795 році був Роберт Фултон. Конструкція машини була схожа на металевий каркас на колесах, який за своїм зовнішнім виглядом нагадував сталеві ободи. Відвал розміщувався між передніми і задніми колесами. Дане пристосування тягли за собою коні, а в ролі оператора виступала людина, який відрізнявся гарною спортивною підготовкою.

Тільки в 1866 році в США в ході прокладання доріг грейдерами почали користуватися повноцінно.

Найбільшу затребуваність грейдери отримали в той момент, коли техніка масово змінила кінні екіпажі. На початку минулого століття техніка була модифікована. Її автоматизували за рахунок парових двигунів і, в подальшому, двигунів внутрішнього згоряння. Були встановлені гума та пневматика на колеса. Півстоліття тому революційної стала заміна механічного управління робочими органами машини на автоматичне нівелювання. Згодом сила і продуктивність автогрейдерів підвищилися, піднялося якість нівелювання, підвищувалися ціни на подібні машини.

На сьогоднішній день ми маємо величезний вибір автогрейдерів і додаткового обладнання до нього (їх кількість в цілому досягає 30-ти різновидів). Така техніка широко використовується не тільки для спорудження дорожнього покриття, але також і в сільськогосподарській сфері. З її допомогою можна якісно вирівнювати ділянки ґрунту для зручного поливу і застосування іншого сільськогосподарського обладнання. Наприклад, китайський автогрейдер SEM розроблений для здійснення великих обсягів земляних робіт.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин