Про компанію

Фронтальні навантажувачі та бульдозери SEM

Фронтальні навантажувачі та бульдозери SEM

Історія компанії SEM стартувала 60 років тому. Все починалося саме з виготовлення навантажувачів фронтального типу. Ще до початку легальних поставок в нашу країну, дана техніка була дуже популярною в Євразії. На даний момент частина імпорту фронтальних навантажувачів в сумарному обсязі продукції, що ввозиться техніки становить близько 70%.

У 2015 році бренд презентував оновлену лінію навантажувачів фронтального типу лінійки D. Порівняємо ключові критерії найбільш затребуваних машин: SEM 655D, 656D, 636D.

П’ятитонники не для простої роботи

Моделі SEM 655D та 656D відрізняються однаковою вантажопідйомністю і разом з тим їх використовують для здійснення маніпуляцій різного ступеня складності. Навантажувачі фронтального типу, які прийшли на зміну моделям покоління B, обладнані низькообертовими силовими двигунами Weichai і зносостійкими мостами бренду SEM, а також мають сильну систему гідравліки.

Ці фронтальні навантажувачі обладнуються моделями двигуна Weichai WD10G, потужність яких становить 162 кВт. Обсяг двигуна – 9.73 літра, а номінальна швидкість коливання – 2000 об/хв.

Двигун функціонує спільно з коробкою передач SEM TR200. Вона являє собою багатовальну КПП з перемиканням під навантаженням. Застосування коробки такого зразка гарантує високий крутний момент на низьких передачах, а високу швидкість на підвищених. Число передач вперед / назад – по чотири.

Моделі SEM 655D і 656D обладнані мостами особистого виробництва, динамічне навантаження яких становить 28 і 32 тонни. Бортові редуктори складаються з чотирьох сателітів. Необхідно підкреслити, що як правило, доступні моделі навантажувачів на ринку мають їх як мінімум три, що в свою чергу підвищує час і ціну на обслуговування.

Розглянемо гальмівну систему. Мости обладнані дисковими гальмами сухого типу з двома супортами, один з яких знаходиться в передній частині, а другий в задній. Стоянкові гальма барабанні, пневматичні.

Модернізована кабіна D лінійки була уніфікована. Сьогодні вона встановлюється на навантажувачі різної вантажопідйомності. Оператор проводить багато часу в кабіні, відповідно, для роботи повинна бути забезпечена максимально комфортна робоча обстановка. Для цієї мети робочий простір оператора було видозмінено. Компанія SEM допрацювала систему припливу повітря, поліпшив звукоізоляцію і підвищив обсяг кабіни до 30%, а також удосконалила видимість.

У поєднанні з системою кондиціонування повітря при герметичному закритті кватирок забезпечується підтримка тиску повітря трохи вище, ніж зовні, що не дозволяє бруду потрапляти всередину і знижує загальний рівень засмічення повітря. У кабіні з технологією захисту від падаючих деталей і системою перекидання ROPS / FOPS встановлено сидіння, що регулюється по висоті та висувається. Спинка і підлокітники точно так же регулюються.

image
image
Малогабаритна модель SEM 636D

Фронтальні навантажувачі SEM 636D експлуатуються в більш простих умовах, ніж перші два варіанти. Але вони також характеризуються відмінними техніко-експлуатаційними властивостями, що підвищує їх затребуваність серед клієнтів.

На навантажувачі даної лінійки впроваджується уніфікована ергономічна кабіна лінійки D, якою оснащуються також і моделі, що відрізняються більшою вантажопідйомністю.

Потужність двигуна Weichai WP6, який встановлюється на навантажувачі фронтального типу, становить 92 кВт. Між іншим, дані силові агрегати зроблені на основі двигунів Deutz.

Спільно з китайським двигуном функціонує багатовальна трансмісія SEM TR 100, що має чотири фронтальні і дві задні передачі. Є також і опція відключення зчеплення.

Моделі SEM 636D обладнані мостами з пневматичними дисковими сухими гальмами і двома ступенями зі зниженням. Максимальне навантаження, на яке розрахований даний елемент, знаходиться в рамках 19 000 кг.

Дві машини з різними формами. Моделі SEM 816D та 822D

У категорії бульдозерів SEM на сьогоднішній день представлені тільки дві машини - SEM 816D та 822D. Але вони представлені в різних варіаціях.

У традиційному виконанні машини оснащуються китайськими двигунами Weichai, які функціонують спільно з гідростатичною трансмісією. Машини обладнані напівсферичними SU-відвалами.

Для експлуатації під підвищеним навантаженням штовхаючі бруси виготовлені по L-подібній конфігурації. Вони здатні тримати відвал ближче до машини, забезпечуючи балансування та покращуючи проникаючу властивість робочої техніки.

Перейдемо до гальмівної системи. Це дискові гальма, які занурені в мастильну ванну. Повороти проводяться під навантаженням. Разом з тим зберігається повна потужність і підвищується продуктивність моделей SEM 816D, SEM 822D.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин