Про компанію

Історія створення бульдозерів

Історія створення бульдозерів

Першим фактором в ланцюжку відкриттів, що призвели до виробництва бульдозера, був відвал. Саме цим обладнанням людство користувалось з далеких часів, обробляючи ґрунт і зводячи будівельні об'єкти. Відвал являє собою раму з металевим лезом, яку штовхали коні.

У 1770 р. відомий письменник і винахідник Річард Лоуелл Еджуорт вперше запатентував конструкцію гусеничного типу. І лише в 1914 на серйозне виробництво машини з гусеничним ходом вирішиться Бенджамін Холт, який горів ідеєю створення металевої гусениці на базі парового двигуна. Однак всі його спроби зазнали невдачі та досягти досконалості у виробництві не вдалося. Паралельно з безуспішними працями Холта англійська компанія Хорнсбі мала патент на виробництво пристрою Caterpillar track – гусениця, що включає в себе окремі ланки. Автор даної розробки – провідний інженер і керівник цієї компанії, Девід Робертс.

Проте, відкриття гусеничної стрічки не принесло успіхів і до кінця 1923 року патент на виробництво був проданий Холту, якому вдалося запустити винахід у виробництво.

Через якийсь час, Холт почав застосовувати в своїй техніці бензинові двигуни. Першою моделлю такого гусеничного агрегату стала машина «модель 40», що функціонує від двигуна внутрішнього згоряння потужністю 25 кінських сил. Під час Першої Світової, коли характеристики даного обладнання були оцінені по достоїнству, армія взяла його на озброєння, транспортуючи в ньому важке спорядження в умовах склданодоступної місцевості.

Щодо того, хто ж першим зважився зв'язати відвал з гусеничним трактором, донині точаться запеклі суперечки. Тому в різних джерелах можна побачити ім'я різних особистостей як авторів цієї ідеї.

У 20 роках минулого століття бульдозер включав в себе гусеничний хід і відвал. Однак першим відвалом потрібно було керувати вручну, кожен раз виставляючи його кут нахилу.

У 1925 році компанія Caterpillar розпочала випуск першого бульдозера на гідравлічному управлінні. Однак всі розробки потерпіли невдачі, і в техніці як і раніше використовувалися система лебідок, кабелів і тросів.

У 1931 випускається перша модель з дизельним двигуном і лише до 35 року вдалося впровадити нововведення у вигляді відвалу з гідравлікою.

Виробництво гідротрансформатора стало грандіозним проривом в області виробництва машин. Це був механізм, який використовується для передачі і перетворення крутного моменту від двигуна внутрішнього згоряння до коробки передач.

У 1940 році дана розробка була вдало апробована на легкових машинах, що в подальшому дозволило й виробникам важкого будівельного обладнання впровадити дане нововведення.

В майбутньому бульдозери ставатимуть тільки краще, отримуючи ще більше потужності та сили. Сьогоднішні моделі захоплюють своїми характеристиками та є одними з найбільш пріоритетних машин для будівництва.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин