Про компанію

Навіщо потрібен SOS-аналіз?

Навіщо потрібен SOS-аналіз?

В процесі експлуатації будь-якої техніки її вузли і запчастини з часом починають зношуватися. Тому має сенс заздалегідь попередити проблеми подібного роду і зробити важливі заходи.

З цією метою бренд Caterpillar розробив програму проб відпрацьованих мастил і рідин – Shedules Oil Sampling.

Ця програма являє собою планові заходи з відбору проб через однакові проміжки часу, що дозволяють своєчасно виявити потенційні похибки і знизити витрати клієнта по ремонтуванню та простою обладнання.

У нас є своя особиста лабораторія, що дозволяє істотно скоротити час процедури і реакції на результати.

Аналіз відпрацьованих мастил SOS дозволяє виявити:

  • посилений знос конструкції і вузлів;
  • витік охолоджуючої системи;
  • наявність рідини в мастилі;
  • причини забруднення;
  • потрапляння пального в мастило;
  • стан мастила;
  • змішуючі робочі рідини з різних частин.
Аналіз ступеня зносу

Зберігає працездатність обладнання й підвищує коефіцієнт експлуатації техніки. Здійснюваний аналіз також виявляє число металевих компонентів в мастилі, розмір яких не перевищує 10 мікронів. Рівень концентрації частинок вимірюється в ppm.

Всі ці параметри говорять про ступінь зносу устаткування. Певні частини проби можуть свідчити про наявність присадків в мастилі.

Стан мастила

Маніпуляція нагадує аналіз ступеня зносу, але має один важливий нюанс. Ця процедура дозволяє оцінити хімічні компоненти в мастилі, а не елементи, що виникли в процесі зносу. Здійснення аналізу стану мастила має важливе значення для всіх відібраних масел.

Дана міра дозволяє виключити поломку деталей, підвищити експлуатаційні властивості мастила, виявити оптимальні інтервали заміни мастила, а також знизити витрати на ремонт.

Оптимізація стану техніки

Втрата в’язких здібностей мастил є результатом багатьох факторів з урахуванням підвищеного інтервалу зміни мастила, температури, що виходить за межі нормальних показників, попаданням в мастило пального або вод. Мастило поганої якості втрачає свої робочі параметри значно швидше в порівнянні з мастилом високої якості. Завдяки проведенню аналізу мастила виходить визначити межу, після якого мастило перестає відповідати стандартам і перевірити, чи здатна рідина справлятися зі своїми завданнями протягом регламентного інтервалу заміни.

Аналіз стану мастила є лише частиною аналізу відпрацьованих проб. Це дає можливість отримання даних, що дозволяють звести до мінімуму загальний простій обладнання та заощадити кошти, виключаючи серйозні поломки. Таким чином, «Цепелін Україна», використовуючи інноваційні технології та методи наукових досліджень вийшла на новий етап задоволення потреб клієнтів.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин