Про компанію

Огляд навантажувачів і бульдозерів бренду Caterpillar - SEM

60 років виробництва навантажувачів і нова D-серія

Історія компанії SEM почалася 60 років тому з виробництва саме фронтальних навантажувачів. У 2015 році компанія представила оновлену лінійку фронтальних навантажувачів серії D. Ми порівняємо основні технічні характеристики найбільш популярних моделей: SEM 655D і SEM 656D, а також SEM 636D.

5-тонники не для легкої роботи. Навантажувачі SEM 655D і SEM 656D


Вантажність: 5 000 кг

Потужність двигуна: 162 кВт

Ці дві моделі фронтальних навантажувачів мають однакову вантажність, але при цьому їх застосовують для виконання робіт різного ступеня важкості. Фронтальні навантажувачі, що прийшли на зміну машинам покоління B, оснащуються низько обертовими силовими агрегатами Weichai, міцними мостами виробництва SEM, а також потужною гідравлічною системою.

Чотири - вперед, чотири - назад. Трансмісія і двигун


Фронтальні навантажувачі SEM 655D і 656D оснащуються силовими агрегатами Weichai WD10G, потужність яких становить 162 кВт. Обсяг ДВС - 9,73 л, номінальна швидкість обертання - 2 000 об/хв.

Працює двигун в парі з коробкою передач SEM TR200. Це багатовальна КПП, перемикання якої проводиться під навантаженням. Використання коробки даного типу забезпечує високий крутний момент на знижених передачах, високу швидкість - на підвищених. Кількість передач вперед/назад - по 4.

Мости власного виробництва і сухі гальма


Навантажувачі SEM 655D і SEM 656D оснащуються мостами власного виробництва (моделі SO28 і SO32 відповідно), динамічне навантаження - 28 і 32 тонни. У бортових редукторах є 4 сателіти. Варто відзначити, що найчастіше у доступних на ринку навантажувачів їх три, а це в свою чергу збільшує час і вартість обслуговування.

Далі розглянемо гальмівну систему. Мости оснащені дисковими гальмами сухого типу з двома супортами спереду і одним ззаду. Можлива установка додаткового супорта на задній міст. Гальмо стоянки - пневматичне, барабанного типу.

Для комфортної роботи. Кабіна оператора

Нова кабіна серії D була уніфікована: зараз її встановлюють на навантажувачі різної вантажності (в тому числі і на модель SEM 636D). В кабіні оператор проводить багато часу, відповідно для роботи повинні бути створені максимально комфортні умови. Для цього робоче місце оператора було вдосконалено: виробник допрацював систему припливу свіжого повітря, поліпшив шумоізоляцію, збільшив обсяг кабіни приблизно на 30%, поліпшив оглядовість.

У сукупності з системою кондиціонування при повністю закритих кватирках підтримується тиск повітря трохи вище, ніж зовні, що не дає пилу потрапляти всередину і зменшує загальний рівень забрудненості повітря. У кабіні з системою захисту від падаючих предметів і перекидання ROPS / FOPS встановлено крісло, яке регулюється по висоті та висуванню, спинка і підлокітники також налаштовуються.

Найлегший в лінійці. Фронтальний навантажувач SEM 636D


Вантажність: 3 000 кг

Потужність двигуна: 92 кВт

Фронтальні навантажувачі SEM 636D призначені для роботи в більш легких умовах, ніж перші дві моделі. Однак вони також мають високі техніко-експлуатаційні характеристики, що робить їх популярними серед клієнтів.

Нагадаємо, що на навантажувачі цієї моделі встановлюється нова уніфікована комфортабельна кабіна серії D, якою комплектуються також і машини більшої вантажності.

125 "коней" під капотом. Двигун і трансмісія

Потужність ДВС Weichai WP6, що встановлюються на фронтальні навантажувачі SEM 636D, становить 92 кВт. До слова, ці силові агрегати створені на базі двигунів Deutz.

У парі з китайським двигуном працює багатовальна трансмісія SEM TR100, яка має 4 передачі вперед і 2 назад. Є також функція відключення зчеплення.

Мости родом з Америки

Навантажувачі SEM 636D оснащуються мостами Meritor з пневматичними дисковими гальмами сухого типу і двома знижувальними сходами (в диференціалі, що не блокується, і в кінцевому планетарному редукторі). Максимальне навантаження, на яке розрахований цей елемент, знаходиться в межах 19 000 кг.

Додаткова комплектація

Опціонально на фронтальні навантажувачі SEM можливе встановлення більш агресивної гуми для роботи в складних умовах, різного роду ковшів для роботи зі скельної породою, вугіллям або зерновими, лісового захвату, палетних або сінних вил, трубозахватів, ковша з високим або бічним розвантаженням.

Дві моделі з різними конфігураціями. Бульдозери SEM 816D і 822D


Об’єм відвалу: 4,3/6,4 куб. м

Потужність двигуна: 120/175 кВт

У лінійці бульдозерів SEM на даний момент є всього дві моделі SEM 816D і SEM 822D, але вони доступні в різних конфігураціях.

У стандартному виконанні машини комплектуються двигунами китайського виробництва Weichai, які працюють у парі з гідростатичною трансмісією (з поділом потоку потужності й електронним управлінням). Бульдозери оснащуються напівсферичними SU-відвалами.


Для роботи під високим навантаженням штовхаючі бруси виконані по L-подібній схемі: вони тримають відвал ближче до машини, забезпечують балансування і покращують проникаючу здатність робочого обладнання.

Переходимо до системи гальм: вони багатодискові, занурені в масляну ванну. Повороти здійснюються під навантаженням. При цьому зберігається повна потужність і, відповідно, збільшується продуктивність моделей SEM 816D і SEM 822D.

Додаткова комплектація

Опціонально на бульдозери SEM можлива установка вугільного відвалу обсягом 9,2 куб. м, а також заднього розпушувача з трьома зубцями. Можна встановити прямі (S) і сферичні (U) відвали.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин