Про компанію

Огляд відмінностей гідросистем закритого та відкритого типу

Огляд відмінностей гідросистем закритого та відкритого типу

Гідросистема є пристроєм, який перетворює незначне зусилля в потужну силу з застосуванням передачі енергії будь-якої рідини. Популярність гідравлічних систем обумовлена підвищеною результативністю їх функціонування, надійністю і відносно простим пристроєм. Плюси гідравлічних систем в порівнянні з іншими способами передачі потужності, це:

  • Простота. Як правило, основна частина складових гідросистем в сукупності здатні замінити більш складні механічні зв'язки;
  • Гнучкість. Гідравлічні складові можуть розміщуватися зі значною гнучкістю. Труби і шланги замість механічних складових майже повністю усувають питання вибору місця розташування;
  • Плавність. Гідравлічні системи відрізняються плавністю і безшумної експлуатацією. Вібраційні коливання мінімальні;
  • Управління. Контроль у величезному спектрі швидкостей і сил досить легко реалізувати;
  • Ціна. Велика продуктивність з найменшими втратами тертя гарантує мінімальну вартість передачі потужності;
  • захист від перевантажень. Автоматичні клапани оберігають систему від виходу з ладу і перевантаження.

Гідросистеми діляться на два різновиди: відкритий та закритий тип. Відкритий тип, як правило, має пристрої невеликої та середньої потужності. У закритих системах замість циліндра застосовується гідравлічний двигун. Рідина проникає в нього з насоса, після чого знову повертається в магістраль. При використанні гідравлічної системи на машині з відкритим центром і шестерінчастим насосом або декількома насосами, дана система буде функціонувати лише на підвищених обертах.

Обсяг шестерінчастого насоса відрізняється постійністю, а його продуктивність безпосередньо залежить від обертання двигуна. На невеликих обертах потоку не буде достатньо для повноцінного функціонування гідравлічної системи. Схема під'єднання золотників в розподільнику має послідовний характер, тому потік буде йти в функцію, розміщену безпосередньо до вхідних секції розподільника. Зрозуміло, про суміщення функції не може бути й мови.

У разі застосування на машині гідравлічної системи з закритим центром й аксіально-поршневим насосом з керуванням по навантаженню, гідравліка буде функціонувати на всьому діапазоні оборотів.

Обсяг даного насоса змінний та працює він, поки не встановиться тиск в системі, який необхідний для подолання навантаження та втрат.

Продуктивність насоса не стільки залежить від швидкості обертання, тому будь-які функції здійснюються навіть на невеликих обертах двигуна.

Якщо в машині є система з шестерінчастим насосом, то гідравліка функціонуватиме виключно на високих оборотах. А якщо, з аксіально-поршневим, то на будь-яких. Останній варіант можна побачити на моделях автогрейдерів SEM.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин