Про компанію

Огляд виробничих потужностей Caterpillar Qingzhou Ltd

Огляд виробничих потужностей Caterpillar Qingzhou Ltd

Caterpillar Qingzhou Ltd, який раніше був відомий як SEM, має величезну історичну складову. Справа починалася в 1958 році на основі Shandong Engineering Machinery, де вироблялися навантажувачі колісного типу під маркою SEM.

Через 50 років, коли Caterpillar Inc. стала офіційним власником виробництва SEM, почалася нова віха в історії даної марки. На сьогоднішній день на CQL виготовляють не просто колісні навантажувачі, але також і ґрунтові котки, грейдери та бульдозери.

Трансформація процесу виробництва відповідно до запитів компанії бере свій початок з нововведення технології контролю якості CPS, що впроваджується на всіх організаціях американського бренду, а також інноваційних методик управління всього ланцюга процесів із залученням інноваційних рішень, подібних до 6 sigma. За допомогою цих систем менеджменту вдалося значно збільшити якість обладнання, що експлуатується, і оптимізувати робочі процеси.

Цех зі збирання бульдозерів

Виробництво цього цеху розпочалося у 2013 році. На даний момент він займає найбільшу площу (210 000 кв.м.). Цей факт спричинив те, що дана виробнича зона розташована на певному віддаленні від головної споруди фабрики.

Сьогодні тут проводять складання двох машин, таких як SEM 816 та SEM 822. Коли транспорт сходить з виробничого конвеєра, він відразу ж вирушає на випробування, за допомогою яких можна переконатися у функціонуванні всіх деталей та пристрою. Зона випробувань для колісних навантажувачів поділена на три частини. Перша частина дає можливість перевірити гальмівну систему та переконатися у відсутності витоків мастила.

Ще одна частина майданчика використовується з метою випробування керованості та правильної експлуатації кермового механізму. Третя частина найважливіша та передбачає проведення цілих випробувань за більш агресивних обставин. На стадії відбувається перевірка зусилля тяги, відриву, проводиться повторна перевірка систем. Випробування кожного транспорту, що йде на експорт, займає не менше 8 годин.

За результатом успішного закінчення випробування здійснюється остаточна перевірка перед відправкою замовнику.

image
image
Цех колісних навантажувачів

Головний завод має назву CQL, де і розміщується цех колісних навантажувачів – один із наймасштабніших цехів, площа якого становить 19 183 квадратів, у якому працює понад 200 осіб. Також в цьому цеху виготовляється модель Cat 950 GC.

Елементи власного виробництва

CQL передбачає виготовлення не тільки спеціалізованого транспорту. Так, у 2010 році тут було споруджено цех, в якому виготовляються мости та трансмісії. Він включає чотири зони: виготовлення елементів, складання, тестування і фарбування. Перші дві передбачають виробництво трансмісій та мостів, а також елементів ходової та вібраційних пристроїв.

У місці тестування розташовані спеціальні стенди, що передбачають перевірку правильності всіх деталей. Кожен виготовлений у цьому місці вузол проходить випробування перед відправкою на конвеєр. Після перевірки обладнання надходить на фарбування. Оскільки фарбування є досить специфічною процедурою, дана маніпуляція майже повною мірою оптимізована.

Зварювальний цех, який був запущений в експлуатацію у 2012 році, є не менш пріоритетним. Він передбачає виробництво рами для всієї продукції SEM та навантажувачів Cat 950 GC на площі 8000 квадратів. З часів приєднання до компанії всі частини зварювальних пристроїв розробляються за технологією кінцевих деталей FEA, завдяки чому вдалося збільшити максимальний ступінь навантаження втричі. Відповідно, техніка CQL може без проблем справлятися з поставленими перед собою завданнями навіть у найекстремальніших умовах.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин