Про компанію

Особливості експлуатації навантажувачів в зимовий період

Особливості експлуатації навантажувачів в зимовий період

Тільки зимова гума використовується для того, щоб справлятися з низькими температурами, снігово-водяними масами, снігом та льодом. Спочатку у них є більша глибина і ламеленість протектора, ніж гума, яка застосовується влітку. Це забезпечує ефективне зчеплення на снігу та льоду порівняно з літньою гумою. Крім того, це також підвищує час відгуку у процесі управління. У плані виготовлення зимової гуми застосовуються м'якіші варіанти, які в холодну пору року залишаються гнучкими. Для зимової гуми найпопулярнішим індексом швидкості є індекс Q. Виробники шин радять не перевищувати швидкість, на яку розрахована гума, оскільки це сприяє більш швидкому виходу з ладу.

Вибір шин значно відрізняється для різних типів спеціалізованого обладнання. Наприклад, навантажувачі в наш час оснащені супереластичними шинами, які не стійкі на льоду і наїженому сніговому покритті. Щоб якось вирішити цю проблему, водії застосовують ланцюги зниження ковзання. Але останнім часом великий акцент ставиться на шипування шин для спеціалізованої техніки. Різні версії розташування шипів та їхньої кількості дають можливість модифікації навантажувача для певних робочих умов.

Зимове застосування АКБ

Зменшення температури електроліту батареї, через що зменшується результативність процесу заряду від генератора при таких же величинах зарядної напруги на машині.

Запуск холодного двигуна передбачає велику потужність та енергію АКБ завдяки підвищенню показників розрядного струму та більш тривалої експлуатації стартера, що сприяє ширшому розряду АКБ та зменшенню її зарядженості.

Підвищується кількість залучених у функціонування споживачів електрики, як для зручності в салоні, так і з метою безпечного пересування, живлення яких здійснюється від генератора, а при холостих оборотах двигуна від АКБ.

image
image

Мінімізується тривалість світлового дня, що призводить до необхідності тривалішої експлуатації елементів освітлення та знижує функціонування генератора для надійного заряджання акумуляторної батареї.

Дорожні умови суттєво погіршуються, що сприяє зменшенню динаміки руху навантажувача та знижує віддачу енергії генератором. Це, у свою чергу, зводить до мінімуму можливість повної зарядки акумулятора.

Пальне

Найбільш уразливим місцем паливної магістралі служить фільтр тонкого очищення, який непрохідний при низькому температурному режимі через збільшення в'язкості пального та накопичення у ньому частинок парафінів.

Як забезпечити нормальне функціонування паливної системи?

Електрообігрівач, який виготовлений у вигляді бандажу, використовується для зовнішнього монтажу на корпус тонкого фільтра очищення. Підігрівач використовується для передпускового підігріву пального у фільтрі та функціонує від акумулятора автомобіля.

Для захисту системи пального використовуються й інші типи підігрівачів: проточні, що встановлюються в розріз штатного приводу перед фільтрами тонкого очищення, гнучкі стрічкові, що використовуються для фільтрів і трубопроводів, стрижневі – для фільтрів сеператорів різних систем, насадки для штатних паливозабірників, що підігріваються, і безпосередньо паливозабірники.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин