Про компанію

Особливості сезонного та щоденного техобслуговування

Особливості сезонного та щоденного техобслуговування

З метою забезпечення безаварійного експлуатування та підтримки регулярної працездатності та готовності до роботи є необхідність у технічному обслуговуванні та систематичному ремонтуванні застосовуваної техніки та її механізмів.

Типи здійснюваних під час обслуговування робіт

Щоденне обслуговування полягає у виконанні очищення, миття, проведенні загального огляду та виявленні технічного стану спеціалізованого обладнання. У цей час виконується перевірка його комплектації, стану вузлів та агрегатів та здійснення умов, що забезпечують безпечне здійснення робіт. Щоденне обслуговування спеціалізованого обладнання дає можливість організувати безперебійний контроль та своєчасне усунення поломок.

Періодичне технічне обслуговування здійснюється після напрацювання заданого числа мотогодин або пробігу. Основне завдання ТО полягає у попередженні швидкого виходу з ладу вузлів та забезпеченні безпечної, економної та безаварійної служби. Разом з тим, при здійсненні маніпуляцій по щоденному технічному обслуговуванню виконується повна перевірка справності головних технічних компонентів машини. У складі даного обслуговування профілактичні маніпуляції у більшому обсязі. Пристрої можуть бути відрегульовані на спеціальних стендах. Крім того, здійснюється заміна мастила та фільтрів.

Сезонне технічне обслуговування, як правило, виконується для переведення обладнання в сезонний режим роботи, який передбачає використання спеціальних мастильних матеріалів та режимів роботи різноманітних систем. Здійснюються необхідні налагоджувально-регулювальні маніпуляції, які пов'язані з щоденним та періодичним ТО спецтранспорту.

Технічне обслуговування, яке пов'язане з обкаткою сучасного механізму або після виконання капітального ремонтування, проводиться у відповідності з інструкцією заводу виробника з виконання таких робіт.

Масштаби робіт під час ремонту

Актуальні роботи забезпечують заміну елементів, що швидко виходять із ладу і належать до навісних пристосувань, електричного устаткування, різних вузлів тощо. Це можуть бути кріпильні деталі, лампи, забиті фільтри, порвані шланги, ремені, прокладки та інше. Витрати, пов'язані з актуальним ремонтом є експлуатаційними.

Планово-профілактичний ремонт спеціалізованого устаткування здійснюється у процесі напрацювання заздалегідь виявленого числа мотогодин або пробігу. При його здійсненні виконуються всі необхідні маніпуляції, пов'язані зі зміною відпрацьованих елементів. Час його здійснення планується завчасно і, зазвичай, відбувається при міжсезонній підготовці машини до експлуатації. Основним завданням, що виконується при здійсненні планово-запобіжних заходів служить заміна окремих елементів та вузлів, вихід яких з ладу може сприяти більш істотним поломкам пристрою загалом. Проведення планово-попереджувальних маніпуляцій має бути зафіксовано у спеціальному журналі із зазначенням дати виконання та виконаних обсягів.

Виконання капітального ремонтування виконується у процесі вироблення заданого заводом виробником технічного ресурсу та повного виходу з експлуатації агрегатів. При його виконанні здійснюється повний розбір важливих основних елементів із можливим зняттям їх із пристрою.

Це можуть бути:

  • Переробка двигуна зі зміною основних компонентів
  • Ремонтування кузова або його окремих елементів
  • Зміна робочого механізму або його ключових елементів
  • Заміна складових компонентів ходової частини
  • Інші маніпуляції, пов'язані зі зміною та відновленням ключових вузлів та агрегатів

Також у процесі проведення капітального ремонтування здійснюються всі операції, пов'язані з актуальними та планово-профілактичними заходами.

Позаплановий ремонт спеціалізованої техніки здійснюється в результаті поломок при аварійних пригодах або раннього зносу окремих частин машини. Виконання таких маніпуляцій має підтверджуватись актом та зазначенням причин та потрібного обсягу для здійснення.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин