Про компанію

Переваги встановлення на бульдозери систем нівелювання

Переваги встановлення на бульдозери систем нівелювання

Ще до того, як виникли системи електронного незалежного управління, оператори покладалися на власні навички та інтуїцію. Досвідчений фахівець добре відчуває момент, при якому бульдозер набирає у відвал надмірну кількість ґрунту та здатний інтуїтивно, і при цьому точно вивести заданий профіль ділянки. Недосвідчених операторів потрібно було довго вчити навичкам керування бульдозером. Скільки зайвих проходів за весь час будівництва доводиться здійснювати машинам для правильного виведення профілю ділянки? Похибки в експлуатації бульдозерів здатні значно підвищити виробничі витрати будівельної організації завдяки втратам робочого часу, додаткових трудових витрат та підвищення паливної витрати.

Системи автоматизованого керування машинами дають змогу виключити ці непотрібні витрати. Будівельні проєкти тепер здійснюються в електронному тривимірному варіанті, який інтегрований з програмами управління і якщо недосвідчений оператор сідає за кермо, де система в автоматичному режимі виставляє відвал бульдозера в правильну позицію згідно з електронною базою даних, яку ввели в програму управління, оператору немає необхідності в тому, щоб задіяти своє чуття для пересування максимально допустимого об'єму ґрунту при кожному проході, не роблячи пробуксування гусениць. На дисплеї в кабіні оператор може в режимі реального часу побачити реальний профіль покриття зони та те, як необхідно виставляти відвал для точного виведення заданого профілю.

Якщо система автоматизованого керування машиною застосовується належним способом завдяки підвищеній точності роботи вдається здійснювати меншу кількість проходів. Фахівці заявляють, що якщо без супутникової системи автокерування бульдозеру потрібно приблизно 10 проходів для точного виведення поверхні за наявності зазначених технологій вистачить лише шести проходів, а це означає, що знижується витрата пального.

image
image

Невиробничі вкладення робочого дня значно знижуються. Раніше оператору потрібно було залишити машину та займатися переналагодженням знарядь та систем. На сьогоднішній день він може змінити налаштування безпосередньо на дисплеї, не залишаючи кабіни, наприклад, поміняти напрямок руху з переднього на заднє.

Блоки автоуправління можуть бути переставлені на інші машини. Якщо техніка орендована, можна використати на ній технологію автоуправління, після чого переставити систему на інше орендоване обладнання. Це дозволяє збільшити коефіцієнт експлуатації техніки та підвищити можливості компанії з експлуатації власного обладнання. Будівельній організації тепер не обов'язково мати дві машини. Спочатку бульдозер і автогрейдер для підсумкової обробки – все, що потрібно.

Технології автоматизації управління певних моделей поєднані засобами телематики. Керівництву організації надаються зведені звіти про значення роботи всієї техніки, яка дозволяє шукати та знаходити способи економії, підводні камені виробничого процесу та інше. Наявність на машинах систем нівелювання та керування за допомогою GPS значно збільшує репутацію будівельної фірми в очах замовників, що дуже важливо. Усі, хто користуються такими рішеннями, готові це підтвердити.

Системи автоуправління протягом кількох останніх років стають дедалі легшими в експлуатації. Дані відображаються на екрані дисплея в інтуїтивно зрозумілому форматі. Оператору легше стежити за важливішою інформацією та керувати експлуатацією техніки. Досвідчені оператори переймаються довірою до технологічних рішень автоуправління дедалі більше. Вони усвідомлюють, що ці системи не спосіб для керівництва компаній замінити їх на менш професійних, тобто більш бюджетних фахівців, а скоріше інструмент, який допоможе їм працювати з більшою продуктивністю.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин