Про компанію

Купівля, лізинг або оренда?

Існує три варіанти розширення автопарку спецтехніки: покупка, лізинг або оренда. Який з них найкраще підходить для вашого бізнесу залежить від вашої конкретної ситуації. Ми підготували кілька порад і назвали плюси і мінуси всіх варіантів, які, сподіваємося, допоможуть вам зробити правильний вибір.

1. Купівля збільшує власний капітал

Основна перевага покупки обладнання - залишкова або ліквідаційна вартість і амортизація активів, за рахунок чого знижується сума податкових платежів.

Після того, як ви погасите кредит, машина відразу ж перейде у вашу власність і стане цінним активом вашого бізнесу. У разі необхідності ви зможете продати цю машину і купити іншу - інфляція вам не загрожує.

Один з недоліків - необхідна наявність достатньої кількості ресурсів на купівлю спецтехніки. Навіть при покупці в кредит початковий внесок значно більше, ніж лізинговий платіж.

2. Лізинг знижує експлуатаційні витрати

При покупці спецтехніки в лізинг, вам доведеться сплачувати щомісячні платежі протягом певного періоду часу, так само як ви робили би платежі по кредиту на купленій машині. Проте, в цьому випадку, ви платите тільки за використання і амортизацію машини, так що ваші платежі будуть нижче.

В результаті, лізинг є більш економічно ефективним способом придбати машину. Однак врахуйте, що поки вона в лізингу, ви не зможете здати її в оренду або продати. Машина - не ваша власність.

3. Оренда забезпечує універсальність

У випадку з орендою обладнання у вас з'являється доступ до великого асортименту спецтехніки. Це не вигідно, якщо у вас великі обсяги робіт, але відмінно окупиться, якщо машина потрібна на невеликий період. Також пам'ятайте, що в більшості випадків орендодавець не витрачає час на підвищення ефективності обладнання, тому сподіватися на раціональну витрату палива не варто. Погоджуючись на оренду, обирайте компанію, яка надає кваліфікованого оператора.


до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин