Про компанію

Що привело до створення першого бульдозера?

Що привело до створення першого бульдозера?

Першою ланкою в ланцюжку відкриттів, які і привели до створення бульдозера, був відвал. Саме цією машиною людство користувалось з давніх часів, зводячи будинки і здійснюючи різні роботи на землі. Його конструкція нагадувала собою рамою з металевим лезом, яку штовхала перед собою упряжка мулів або коней. Тому можна безпомилково стверджувати, що відвал створив народ.

У 1770 році англо-ірландський політичний діяч, а також винахідник Річард Лоуелл Еджуорт запатентував свою розробку гусеничного рушія. Його можна сміливо назвати прабатьком гусеничного ходу.

І лише в 1914 за виробництво машини серйозно візьметься Бенджамін Холт, який займався створенням гусеничної стрічки з використанням парового двигуна. Однак його дітище було безуспішним і не привело до бажаного. У той час, коли Холт бився, як риба об лід над цією головоломкою, англійська компанія Хорнсбі вже отримала патент на виробництво цієї конструкції, яка називалася Caterpillar track. Гусениця включала в себе окремі ланки. Автором даного творіння був винахідник і керівник Хорнсбі, Девід Робертс.

Але відкриття гусеничної стрічки не принесло успіху його творцеві. У нього не було замовлень на виготовлення. Він продав свій патент Холт, у якого вийшло запустити його у виробництво.

Після якогось часу Холт використовував у своїй техніці бензинові двигуни. Коли йшла Перша світова, він тверезо оцінив можливості машини і дав її армії для озброєння і транспортування важких пристосувань в складнодоступних місцях.

Хто ж перший пов'язав відвал з гусеничним трактором? На цю тему і до цього дня ведуться затяті дискусії. Встановити правду в цьому нелегкому питанні дуже важко. Різні джерела називають різні імена.

У бульдозера з'явився гусеничний хід вже в 20-х роках 20-го століття. Однак першою машиною керували вручну, кожен раз виставляючи кут нахилу.

Однак в 1925 р. Caterpillar пробує створити перший в світі бульдозер на гідравлічному управлінні. Але спроба зазнає невдачі й в машині, як і раніше продовжують застосовувати систему лебідок, кабелів і тросів.

У 1931 році була випущена перша машина з дизельним двигуном і лише в 1935 вдало було впроваджено модернізацію під виглядом відвалу на гідравліці.

Наступним і одним з найбільш ґрунтовних проривів в області виробництва техніки стало створення гідротрансформатора – пристрою, який служить для передачі та перетворення крутного моменту від двигуна до коробки передач.

Дана розробка була вдало апробована в 1940 році на легковому транспорті, що в подальшому дозволило і виробникам важкого будівельного транспорту впровадити цю інновацію в своє виробництво.

В майбутньому бульдозер буде тільки поліпшуватися, знаходячи ще більшу силу, габарити, форму.

Сучасні моделі вражають нашу уяву своїми колосальними можливостями і являють собою одні з найбільш популярних будівельних машин в усьому світі.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин