Про компанію

Що призводить до швидкого зносу гусениць?

Що призводить до швидкого зносу гусениць?

Похибки в роботі та обслуговуванні можуть посприяти ранньому виходу з ладу її ходової частини. Це особливо актуально для обладнання на гусеничному ходу, оскільки вартість обслуговування та ремонтування шасі може становити близько 50% загальної ціни обслуговування. Ми наведемо нижче деякі рекомендації, дотримуючись яких Ви зможете зменшити витрати і збільшити експлуатаційний період ходової частини.

Натяг гусениць

Перш ніж встановити і поміняти натяг гусениць необхідно дати техніці попрацювати в нормальному робочому темпі принаймні хвилин 30, що дозволить машині адаптуватися під поточні умови на майданчику. При зміні умов, натяг слід відкоригувати. Ідеальним рішенням буде постійна перевірка натягу і його регулювання згідно із поточними умовами на роботі. Слабкий натяг може привести до биття на більш підвищених швидкостях, що в свою чергу сприяє надмірному виходу з ладу втулок і зубчатих коліс.

При більш сильному натягу гусениць створюється додаткове навантаження на шасі й частини трансмісії, що сприяє втраті потужності.

Ширина гусениць

Встановіть на техніку вужчі гусениці, які нададуть необхідну прохідність і керованість в умовах навколишнього середовища на робочій зоні. Якщо гусениці надмірно вузькі, машина регулярно буде потопати в ґрунті і зариватися. Задня складова машина буде ковзати на поворотах, що в свою чергу призведе до утворення надлишку ґрунту на верхньому майданчику траків і його подальше проникнення в складові ходової частини. У підсумку це може призвести до ковзань, які можуть посприяти виходу з ладу даних частин.

Широкі гусениці забезпечують поліпшену прохідність та значно менше накопичення бруду та ґрунту. Однак застосування надмірно широких гусениць призводить до підвищення навантаження на складові шасі. Траки можуть виходити з ладу набагато легше, в зв'язку з підвищенням навантаження на кріплення.

image
image
Баланс машини

У процесі управління машини з невірним балансуванням у оператора може скластися відчуття, що необхідно використовувати більш широкі типи гусениць. Крім того, невірний баланс може привести до виходу з ладу шасі, зменшуючи його експлуатаційний.

Грамотний баланс гарантує відмінну прохідність без застосування більш широких гусениць і знижує ковзання. Це в свою чергу забезпечує рівномірне навантаження на шестерні та ролики повністю по всій довжині гусениць.

Рекомендації операторам гусеничного обладнання

Навіть професіонал з великим стажем роботи далеко не завжди в змозі помітити ковзання гусениць, якщо воно становить менше десяти відсотків. Це в свою чергу може посприяти зменшенню продуктивності та підвищенню зносу, особливо зубів. З метою виключення ковзання необхідно знизити навантаження.

Зношування шасі має сенс вимірювати в пройдених кілометрах, а не в годинах роботи. Тому більш нові машини на гусеничному ходу вимірюють пройдену відстань технікою як вперед, так і назад. Регулярні повороти машини можуть посприяти дисбалансу і більшому пробігу зовнішньої гусениці. Виходячи з цього розвертайте і повертайте машину завжди однаково. Коли це неможливо, тоді має сенс перевіряти вихід з ладу шасі частіше, ніж зазвичай.

По можливості слід виключати непотрібні маніпуляції заднього ходу. Такі операції підвищують знос втулок і ланцюгових коліс незалежно від швидкості.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин