Про компанію

Складові успіху фронтальних навантажувачів SEM

Складові успіху фронтальних навантажувачів SEM

Зародження компанії SEM розпочалося більше 60 років тому із створення фронтальних навантажувачів. Ще до початку офіційних поставок до нашого регіону ця техніка користувалася особливим попитом у Євразії. На сьогоднішній день частина імпорту фронтальних навантажувачів у загальному обсязі техніки, що надходить на нашому ринку, становить понад 70 відсотків. У 2015 році торгова марка продемонструвала оновлену лінію навантажувачів фронтального типу категорії D. Розглянемо ключові технічні особливості найбільш затребуваних машин: SEM 655D, 656 D та 636 D.

П'ятитонники не для легкої праці: моделі SEM 655D, 656 D

Вантажопідйомність складає 5000 кг, потужність двигуна 162 кВт.

Дві ці машини мають однакову вантажопідйомність, але разом з тим їх використовують для здійснення операцій різного ступеня складності. Фронтальні моделі, що прийшли на зміну моделям В, обладнані низькооборотними силовими пристроями Weichai, надійними мостами виробництва SEM та ефективною системою гідравліки.

Трансмісія та двигун

Моделі фронтального типу SEM 655D, 656D обладнані силовими двигунами Weichai WD 10G потужністю 162 кВт, об'єм ДВЗ дорівнює 9,73 л, а номінальна швидкість обертання становить 2000 оборотів за хвилину.

Двигун функціонує парно з КПП SEM TR 200, багатовальною коробкою, перемикання якої здійснюється під навантаженням. Експлуатація даної коробки гарантує оптимальний крутний момент на низьких передачах і високу швидкість на високих. Число передач вперед-назад по чотири.

Мости власного виготовлення та гальма сухого типу

Моделі SEM 655D, 656 D обладнані мостами власного виробництва, динамічне навантаження становить 28 та 32 тонни. Бортові редуктори оснащені 4 сателітами. Необхідно підкреслити, що, як правило, у доступних на ринку навантажувачів їх три, що підвищує час і ціну обслуговування.

Розглянемо детально гальмівну систему. Мости обладнані дисковими гальмами сухого типу з двома супортами у фронтальній зоні та одним супортом у задній частині. Передбачено також встановлення допоміжного супорта на задній міст. Гальмо стоянки пневматичне барабанне.

image
image
Для злагодженої роботи. Кабіна оператора

Кабіна оператора категорії D була модернізована. На даний момент вона встановлюється на навантажувачі різного ступеня вантажопідйомності. Оператор проводить багато часу за роботою в кабіні, тому там повинні бути створені максимально комфортні умови. З цією метою робочий простір оператора було модернізовано: виробником було доопрацьовано технологію притоку свіжого повітря, удосконалено звукоізоляцію, збільшено рівень обсягу кабіни до 30%, удосконалено видимість.

Разом з технологією функціонування при повністю закритих кватирках забезпечується підтримка повітря трохи вище, ніж зовні, завдяки чому бруд не потрапляє всередину і знижується загальний рівень забрудненості повітря. У кабіні з технологією захисту ROPS/FOPS вмонтовано сидіння, що регулюється по висоті та висуванню, спинка та підлокітники регулюються так само.

Найлегший за вагою навантажувач 636 D

Вантажопідйомність машини складає 3000 кг, потужність двигуна 92 кВт.

Моделі фронтального типу SEM 636D використовуються для експлуатації у легших умовах, ніж перші дві машини. Але їх техніко-експлуатаційні характеристики нічим не поступаються попереднім моделям, що підвищує їхню затребуваність серед клієнтів.

Нагадаємо, що на машини цієї марки встановлюються вдосконалена ергономічна кабіна лінійки D, якою оснащуються також і моделі зі значно більшою вантажопідйомністю.

125 кінських сил. Двигун та трансмісія

Потужність Weichai WP6, які встановлюються на навантажувачі фронтального типу SEM 636D, становить 92 кВт. До речі, дані силові машини виготовлені на основі двигунів Deutz.

Спільно з китайським двигуном функціонує багатовальна трансмісія SEM TR 100, яка оснащена 4 передачами вперед та 2 назад. Передбачено також опцію відключення зчеплення.

Американські мости

Машини SEM 636D обладнані мостами Meritor з пневматичними дисковими сухими гальмами та двома ступенями пониження. Максимальне навантаження, на яке розрахований цей компонент, знаходиться в діапазоні 19 000 кг.

Допоміжне обладнання

Опціонально на машини фронтального типу SEM передбачено монтаж більш серйозної гуми для експлуатації у важких умовах різного типу ковшів, захватів, вил та інших пристроїв.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин