Про компанію

Способи захисту компонентів ковша від поломок

Способи захисту компонентів ковша від поломок

Без всіляких сумнівів, ківш є одним з важливих складових компонентів фронтального навантажувача. Його головна мета полягає в добуванні, розпушуванні й змішуванні ґрунту. Всі інші частини – стріла, несучі рами, двигун, ходова – вибудовуються навколо ковша, особливо, коли мова заходить про габаритні навантажувачі, необхідно грамотний, професійний підхід.

Надійна робота на численних типах ґрунту і насипах можлива завдяки застосуванню ковшів різних видів. Разом з тим один і той же ківш може бути оснащений різними змінними частинами, які потрібні для реалізації конкретних цілей. Для навантажувачів передбачені змінні ріжучі компоненти – зуби, бокорізи, захист від зношування, до якого відносяться високоміцні накладки.

Зуби

Найбільш затребуваним елементом оснастки ковша є зуби. Як правило, вони включають в себе дві частини: так званий адаптер, який приварюється або зміщується за допомогою нарізного кріплення безпосередньо до ріжучої кромки ковша й змінну коронку, яка одягається на адаптер і фіксується за допомогою штифта. Так, у разі виходу з ладу або втрати потрібно замінити тільки коронку без зниження її основи адаптера, що істотно прискорює та зменшує трудові витрати і фінансові кошти на обслуговування ковша. Більш того, при зміні ґрунтових умов або характеру роботи можна один вид коронок змінити на інший. Виробники оснащення формують типорозмірні ряди для ковшів різної місткості та широкий вибір коронок під найрізноманітніше ґрунтове середовище.

Адаптери для ковшів розрізняються конструктивно – з фіксацією до ріжучої кромки знизу, зверху і ті, що охоплюють кромку з обох сторін. Крім того, адаптери розрізняються по куту нахилу до площини днища ковша. Адаптери так званого агресивного швидкісного копання відрізняються істотним нахилом вниз. Для маніпуляцій з істотними ударними навантаженнями призначені адаптери з невеликим нахилом. Ківш з адаптерами без нахилу, урівень з днищем, залишає після себе ідеально рівне й гладке покриття. Різьбове кріплення адаптера до ковша застосовують при ударних навантаженнях від мінімальних до середніх. Адаптери приварюються на скельні ковші.

image
image
Захист від поломок

Ріжуча кромка між зубами піддається швидкому виходу з ладу і потребує захисту. Міжзубцевий захист поєднується з профілем зубів, що дуже важливо для навантажувачів. Накладки захисту виконують з фіксацією зверху ріжучої кромки, знизу або з обох сторін за допомогою зварювання на болтах.

На низ боковини ковша встановлюється бокоріз для різання ґрунту та одночасного захисту боковини в місці, найбільш сприйнятливому до зносу. Бокорізи сильно виступають вперед. Накладні планки використовуються виключно з метою захисту кромки боковини від зносу. Боковину ковша точно так само захищають, приварюючи знизу цілі пластини зі сталі.

Кути ковша в зоні зварного кріплення днища і боковини піддаються швидкому виходу з ладу, для запобігання якого застосовуються кутові деталі, які називають «п'ятами». В навантажувачах днище і зварний шов можна захистити, приваривши сталеву пластину, яка виступає за край ковша.

Виробники оснащення поставляють на ринок зносні планки з поперечними канавками, звані «шоколадками». П'яти забезпечують захист днищу та кутам. Вони також застосовуються для межзубцевого захисту. Канавки дозволяють вигнути планку згідно з профілем поверхні ковша.

Для альтернативи «шоколадкам», частки яких згодом доводиться зрізати і приварювати на їх зону нові, виробники пропонують змінні блоки, які включають в себе основу, яка приварюється до ковша і адаптера, що встановлюється на підставу і скріплюється за допомогою фіксатора. Ідея цікава - застосовуваний адаптер знімається і на його місце ставиться новий, який потребує підвищеної уваги, щоб не допустити надмірного зносу або втрати адаптера і поразки підстави.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин