Про компанію

Типи відвалів для бульдозерів SEM

Типи відвалів для бульдозерів SEM

Бульдозерні відвали можуть бути трьох типів:

  • Прямий S відвал. Короткий, без бічної кривої
  • Багатофункціональний U відвал. Високий, зі значною кривизною
  • Відвал бульдозера комбінації S-U відвал. Викривлення і розміри середні

Бульдозери представляють собою габаритні і потужні транспортні засоби, які можуть їздити по будь-якому типу ґрунту. Велика площа гусениць дозволяє рівномірно розподілити масу агрегату, виключаючи його загрузання у ґрунті.

Бульдозери використовують свою власну масу, щоб можна було пересувати важкі предмети з використанням відвалу. Саме через такі властивості бульдозери використовуються для очищення території від сміття, бур'янів тощо. Все це робить устаткування незамінним при широкомасштабних будівельних роботах.

Буферні відвали

Застосовуються зазвичай для штовхання скреперів при врізанні в ґрунт. За своєю конфігурацією це прямий відвал без перекосу з вмонтованою посередині відвалу пластиною. Удари поглинаються гумовими амортизаторами підвіски. В інтервалах між штовханням даний відвал може застосовуватися на бульдозерних роботах загального призначення.

Рекультиваційні відвали

Використовуються з метою зняття верхнього родючого шару ґрунту та переміщення його в бурти. Для цих відвалів характерна збільшена ширина, а радіус кривизни будь-якого листа має змінне значення. Завдяки цьому вдається створити найбільш сприятливі умови для руху матеріалу по поверхні та формування призми волочіння.

Вугільні відвали і відвали для тріски

Застосовують з метою переміщення вугілля і тріски на різних підприємствах. По конфігурації являють собою сферичні пристрої з великою шириною і гідроперескопом.

Торфяні відвали

Застосовують для роботи з торфом на меліоративних полях. Відрізняються прямою конфігурацією, невеликою висотою, оснащені гідроперескопом. На бульдозерах зі спеціалізованими відвалами для переміщення матеріалу в задній частині трактора кріпиться баластовий вантаж у якості противаги.

Відвали для прибирання сміття

Використовуються для транспортування відходів. Являють собою відвали прямої конфігурації зі збільшеною шириною і кривизною поверхні лобового листа. Висота козирка приблизно така ж, як і висота самого відвала. Агрегати трактора при застосуванні таких відвалів піддаються додатковому оснащенню з метою забезпечення надійного захисту від гострих предметів та абразивних речовин. У задній частині агрегату кріпиться баласт.

Кущорізні відвали

Кущорізні відвали V-подібної конфігурації, використовуються для розчищення майданчиків під забудову. Опущений відвал у вигляді різака гострокутної конфігурації виконує ковзаючі рухи по поверхні ґрунту, зрізаючи чагарники і невисокі дерева, після чого звалює їх в сторони, формуючи прохід, рівний ширині захвату відвалу.

Захисний огороджувальний елемент у вигляді каркаса зі сталі створює надійний захист від пошкоджень в момент падіння дерев.

Відвали-корчівники

Це відвали або гратчастого типу із зубцями або зубці, прикріплені до фронтального листу прямого відвалу. Вони зроблені з метою вилучення з ґрунту каменів і пнів, переміщення їх на великі відстані. У верхній частині такий відвал оснащений додатковим захисним обладнанням.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин