Про компанію

Важливість проведення аналізу відпрацьованих мастил

Важливість проведення аналізу відпрацьованих мастил

При використанні будь-якої техніки рано чи пізно вузли та інші компоненти машини починають ламатися. У зв'язку з цим дуже важливо передчасно попереджати подібні проблеми та вжити необхідних заходів для усунення несправностей та зниження тимчасових втрат.

Для цієї мети Caterpillar створила систему відбору проб відпрацьованих мастил та рідин під назвою Schedules Oil Sampling.

Іншими словами, це планова процедура з відбору проб через однакові часові інтервали, що дозволяє передчасно виявити потенційні неполадки, водночас зменшуючи витрати клієнта з ремонту та простою обладнання.

Ми працюємо у своїй особистій лабораторії, завдяки чому вдається суттєво скоротити час заходу та нашої реакції на результати.

За допомогою SOS діагностики вдається визначити:

  • Передчасний вихід з ладу вузлів
  • Протікання системи охолодження
  • Домішки води в мастилі
  • Причину засмічення
  • Попадання пального в мастило
  • Стан мастила
  • Змішування робочих рідин з різних відсіків
Діагностика рівня поломки

Дозволяє зберегти функціонал обладнання та підвищувати коефіцієнт експлуатації техніки. Здійснюваний аналіз дозволяє виявити кількість металу в мастилі, розміром не більше 10 мікрон. Концентрація компонентів вимірюється у ppm.

Всі ці компоненти вказують на рівень зношування деталей обладнання. Окремі компоненти здатні вказувати на наявність домішок мастила.

Стан мастила

Маніпуляція нагадує аналіз зносу, проте має одну принципово важливу рису. Вона включає оцінку хімічних складових в мастилі, а не частин, що утворилися при зносі. Проведення діагностування стану мастила має важливе значення для всіх відібраних мастил.

Завдяки даній маніпуляції вдається запобігти виникненню поломки вузлів, підвищити експлуатаційні здібності мастила, виявити оптимальні інтервали заміни та звести до мінімуму витрати на ремонтування.

Оптимізація стану техніки

Втрата мастилом сполучних якостей є результатом безлічі факторів з урахуванням підвищеного інтервалу заміни мастила, температури, що виходить за рамки заданих значень, попадання в мастило пального, води або охолоджуючої рідини. Мастило поганої якості втрачає свої робочі параметри набагато швидше, порівняно з мастилом хорошої якості. Завдяки здійсненню аналізу стану мастила ми можемо виявити межу, після якої мастило вже не відповідає нормальним значенням і дізнатися, чи здатний продукт продовжувати виконувати свої завдання протягом заданого інтервалу заміни.

Діагностика стану мастила – це лише частина процедури аналізу відпрацьованих проб. Завдяки цьому вдається отримати дані, які допоможуть звести до мінімуму загальний час простою обладнання та заощадити кошти, крім серйозних поломок. Таким чином, Цепелін Україна, застосовуючи інноваційні рішення та використовуючи інноваційні способи наукових досліджень, виходить на кардинально новий щабель у плані сервісного обслуговування.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин