Про компанію

Влаштування та експлуатація бульдозерів

Влаштування та експлуатація бульдозерів

У процесі підбору та порівняння бульдозерів різного виду має сенс ознайомитися з усіма їхніми технічними параметрами. З цієї причини на стадії вибору бульдозера з метою виконання окремих завдань має сенс уважно проаналізувати всі тонкощі та нюанси з метою здійснення реалістичного розрахунку продуктивності техніки.

Бульдозери представляють собою землерийну техніку, яка оснащена бульдозерним відвалом, які представляють собою пріоритетне робоче обладнання, доповнене розпушувачем на задній частині машини. Відвал може бути встановлений нерухомо на штовхаючих брусах або рухомо, завдяки чому вдається міняти його позицію в декількох площинах.

Техніка бульдозерів

Ключове робоче обладнання являє собою встановлений в передній частині габаритний сталевий відвал.

Відвали для бульдозерів представлені в таких варіаціях:

  • прямої конфігурації;
  • U-подібної форми, призначений для транспортування великого обсягу ґрунту;
  • S-подібний, що використовується, як правило, з метою вирівнювання;
  • V-подібний для різання виїмок.

Крім відвалу бульдозер також може бути обладнаний різними допоміжними пристроями за типом розпушувача, який встановлюється в задній частині. За допомогою розпушувача обробляється ґрунт, зламуються дорожні полотна або мерзлі чи скельні ґрунти в кар'єрах і каменоломнях.

Крім цього, розрізняють також таку додаткову техніку, як лебідки, плуги і системи нівелювання, за допомогою яких процес вирівнювання та планування можуть здійснюватися автоматично за допомогою системи електронного управління відвалом. Розумні системи нівелювання здатні отримувати відомості від GPS, як правило, такі системи застосовують в широкомасштабних проєктах реконструкції або будівництва.

image
image
Укладання та обслуговування дорожнього полотна в кар'єрах

Ключовою ланкою в технологічному ланцюжку кар'єра виступають технологічні полотна. Транспортна технологія в кар'єрах полягає в циклічному навантаженні, переміщенні розкривних порід і руди до місця транспортування. Зрозуміло, дані маніпуляції неможливо уявити без такої техніки, як бульдозери.

Дорога в відкритих кар'єрах не така, як дороги загального застосування. У неї коротша довжина, складний профіль дороги і форма траси, що відрізняється великими ухилами і частими розворотами з незначними радіусами, підвищеною щільністю переміщення і відносно невеликим експлуатаційним терміном. Технологічні дороги повинні повною мірою збігатися з такими критеріями, як простий пристрій, економне виготовлення, економічний експлуатаційний період, рівність поверхні, що забезпечує високу швидкість переміщення самоскидів при незначному зносі шин. Всілякі нерівності на шляху руху сприяють пошкодженню і шин, і самоскидів, особливо, якщо переміщаються зі швидкістю 50-60 км/год повністю завантаженими.

Грамотне зведення дорожнього покриття є ключовим заходом, що дозволяє запобігти і усунути несприятливі погодні впливи і зменшити шкідливий вплив на самоскиди. Дороги в кар'єрах зводяться, обслуговуються і ремонтуються із застосуванням бульдозерів. Так, від роботи техніки в повній мірі залежить і якість виконання всіх заходів.

Швидкість, з якою можуть працювати самоскиди, безпосередньо залежить від якості дорожнього покриття.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин