Про компанію

Як автогрейдер може допомогти взимку?

Як автогрейдер може допомогти взимку?

Взимку грейдер є основною технікою для прибирання снігу. Машини розраховані на складні роботи, коли висота снігових мас сягає 1500 мм. Грейдер на дорогах взимку може виконувати різні види маніпуляцій: очищення проїжджої частини, узбіччя, стоянок, тротуарів, прибирання снігових насипів та валів наметеного снігу, розподіл матеріалів твердої та рідкої консистенції, обрізання затверділих снігових шарів тощо. Як снігоприбиральна техніка автогрейдер набув широкого розвитку як універсальна техніка, яка отримала назву суміщеної або багатофункціональної снігоприбиральної та землерийної техніки. Грейдер на пневматичних колесах включає базове шасі та кілька типів обладнання змінного типу. Як багатофункціональна снігоприбиральна техніка грейдер представляє особливе значення, оскільки закладена в ньому зносостійкість і вражаюча прохідність роблять його приголомшливо дієвим прибиральним пристроєм. Автогрейдер обладнаний широкою номенклатурою снігоприбиральної техніки та навісних пристосувань для оперативного та якісного очищення покриття від свіжого снігу. Техніка може бути задіяна для оперативного очищення снігу, прибирання в засніжених умовах при висоті снігового настилу понад півтора метра. У ряді ситуацій пневмоколісна снігоприбиральна техніка є величезною цінністю і є незамінною при вирівнюванні накату, зрізанні льоду на тимчасових автомобільних дорогах, як основна профілююча машина на базі замерзлого водоймища або крижаної дороги типу зимник.

Грейдер для розчищення снігу має унікальну, але традиційну для автогрейдерів довго-базову конструкцію з розташуванням головного снігоприбирального ножа, розташованого в міжколісному просторі в зоні найбільшого тяжіння тягових сил. Довга основа грейдера з розміщенням осей 2+1 дає змогу також ефективно будувати льодові наливні та накатані тимчасові дороги, а також технологічні траси з профільуванням , плануванням та укочення снігу завдяки розміщенню робочого відвалу між рознесеними на суттєву відстань ходовими колесами. Потужна вигнута рама грейдерних снігоприбиральних машин характеризується підвищеною зносостійкістю та міцністю, а також може сприймати без уражень усі статичні та динамічні навантаження, що діють у горизонтальній та вертикальній площинах робочої техніки автогрейдера та його коліс, які можуть бути істотними при розчищенні снігу та різанні. Довга база і потужна рама автогрейдера також є ергономічною для розташування номенклатури снігоприбиральної техніки з огляду на бічні відвали, рухомі машини, системи для розподілу реагентів і навіть техніку для проведення евакуації.

Автогрейдер оснащений технікою, за допомогою якої можна здійснювати маніпуляції з приводу пошкодженої техніки в робочий стан перед буксуванням. Крім цього, автогрейдер оснащений аптечкою, вогнегасниками та необхідними інструментами. Разом з тим він має гідравлічний привід, який приєднується до допоміжних роз'ємів приводу гідравлічного ручного інструменту. Крім тягових робіт у режимі трактора для евакуації, техніка може здійснювати й інші маніпуляції із застосуванням лебідки. Це кранові операції, наприклад, під час підйому металевих платформ ЛЕПЕ, тягові операції при протяжці трубопроводів або кабелів, виконання трелювальних маніпуляцій, евакуація навантажувача або страховка при роботах на пагорбах, маневрові та тягові маніпуляції при пересуванні величезних мас неподільної техніки.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин