Про компанію

Як правильно обслуговувати гідравлічні системи?

Як правильно обслуговувати гідравлічні системи?

Запобігання засміченню

Велику кількість несправностей систем гідравліки можна уникнути, якщо приділяти належну увагу найсерйознішому «ворогу» – забруднюючим продуктам. При ознайомленні з методиками контролю засмічень, можна досягти продуктивності експлуатації системи, збільшити тривалість робочих елементів і попередити поломку ще до того, як вони стануть причиною витратного ремонту.

Визначення забруднень і очищення

Системи гідравліки - це замкнуті системи. Відповідно, головна частина того, про що необхідно знати, трапляється всередині. Щоб уникнути несправностей і поломок слід застосовувати нашу систему планового відбору експлуатаційних рідин для аналізу SOS. Пріоритетною послугою для гідравлічних систем є виявлення наявності твердих компонентів, оскільки дозволяє визначити високий рівень засмічення, який можна вирішити за допомогою високорезультативної фільтрації, а також здійснюючи інші заходи.

Перевірки

Систематичні перевірки вашої системи дають можливість визначити витоки та інші дрібні поломки ще до того, як вони посприяють вимушеному простою. Зниження ефективності виявити нелегко, але це поступово сприяє погіршенню експлуатаційних властивостей агрегату. З цієї причини слід проводити технічні перевірки силами наших спеціально навчених професіоналів.

Забруднюючі компоненти

Запобігання поломок системи гідравліки починається з контролю забруднення робочих рідин. Забруднена робочої поверхні – це головна небезпека для сучасних систем гідравліки. При вивченні видів забруднюючих продуктів можна досягти поліпшення експлуатаційних якостей машини, збільшити експлуатаційний період вузлів і елементів, а також мінімізувати витрати.

Забруднюючими компонентами по праву можна вважати будь-які продукти, які проникають в систему. Це механічні тверді компоненти і хімічні частинки.

Механічні забруднювачі зустрічаються дуже часто. Вони виникають в процесі виробництва, заміни рідини, всередині системи або в процесі здійснення техобслуговування, при заміні навісних систем і в ході роботи машини. Це бруд, металева стружка, пісок та інше.

Хімічні забруднювачі – це тепло, вода і повітря. При поєднанні даних компонентів змінюється хімічний склад рідини, виникає забруднення у вигляді продуктів окислення і кислот. Точно так же, як і з механічними забруднюючими продуктами, хімічні речовини виникають і всередині, і з зовнішнього боку.

Наслідки забруднень

При забрудненні рідини гідравлічна система страждає двома шляхами:

1. Знижується ефективність системи і погіршуються експлуатаційні якості машини. Це, як правило, трапляється поступово, перш ніж оператору даний факт буде очевидний. Непомітна втрата ефективності може позначитися на витратах пального.

2. Засмічення призводить до зносу елементів. Унаслідок малої відстані навіть невидимі компоненти сприяють поломці деталей.

Абразивний знос

Абразивні компоненти сприяють пошкодженню металу. В результаті збільшується кількість металевих частинок, що відлущуються і проникають в інші вузли системи. В свою чергу це призводить до більш серйозних проблем.

Втомний знос

Регулярно повторювані ударні навантаження можуть посприяти віддаленню металевих компонентів, що забруднюють систему.

Адгезійний знос

Дрібні компоненти налипають на металеві і не дають рідині текти, що призводить до заклинювання клапанів і зменшення продуктивності системи.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин