Про компанію

Як SOS-аналіз допомагає заощаджувати кошти?

Як SOS-аналіз допомагає заощаджувати кошти?

У процесі експлуатації будь-якої техніки її вузли та елементи з часом починають зношуватися. Саме тому вкрай важливо попередити проблеми такого типу та вжити важливих заходів для вирішення складнощів та пов'язану з цим втрату ресурсів. З цією метою компанія Caterpillar створила програму відбору проб відпрацьованих мастил та рідин Shedules Oil Samping.

Інакше сказати, це плановий захід відбору проб через однакові часові інтервали, які дають можливість завчасно виявити потенційні проблеми, мінімізуючи витрати замовника з ремонту та простою обладнання.

Ми працюємо у своїй особистій лабораторії, завдяки чому нам вдається заощадити багато часу маніпуляції та нашої реакції на результати.

Аналіз відпрацьованих мастил SOS допомагає визначити:

  • Передчасний вихід із ладу конструкції/вузлів;
  • Витік охолоджувальної системи;
  • Наявність води в мастилі;
  • Джерело засмічення;
  • Попадання пального в мастило;
  • Рівень стану мастила;
  • Робочі рідини, що змішують, з різних відсіків.
Аналіз рівня поломки

Дозволяє зберегти функціонал обладнання та підвищити коефіцієнт його використання. Дослідження також дозволяє визначити кількість металевих домішок в мастилі розміром не більше 10 мікрон. Рівень концентрації складових вимірюється у ppm. Всі вони говорять про знос елементів. Певні частини проби можуть свідчити про наявність присадок мастила.

Стан мастила

Процедура сильно нагадує аналіз зносу, однак має одну дуже важливу відмінність: операція дозволяє припустити оцінку хімічних домішок, а не елементів, які виникли при виході з ладу. Проведення аналізу стану мастила має дуже важливе значення для всіх відібраних мастил.

За допомогою даної процедури можна попередити вихід з ладу вузлів, підвищити експлуатаційні можливості мастила та звести до мінімуму витрати на ремонт.

Оптимізація стану техніки

Втрата мастилом зв'язувальних властивостей є результатом великого ряду факторів, у тому числі й підвищений інтервал заміни мастила, температури, що виходить за межі заданих рамок, потрапляння в мастило пального, води або охолоджувальної рідини. Завдяки проведенню аналізу стану ми можемо виявити межу, після якої мастило перестає відповідати стандартам. Крім того, ми можемо перевірити, чи здатна рідина справлятися зі своїми завданнями протягом регламентного інтервалу заміни.

Аналіз оцінки стану мастила – це лише складова аналізу відпрацьованих проб. Вона допомагає отримати дані, які дозволяють звести до мінімуму загальний час простою обладнання та заощадити ресурси, за винятком серйозних поломок. Цепелін Україна при залученні інноваційних рішень та використанні сучасних наукових методик виходить на кардинально новий щабель у плані обслуговування клієнтів.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин