Про компанію

Як уникнути забруднень при заміні компонентів?

Як уникнути забруднень при заміні компонентів?

При наявності персональної станції ТО є сенс почати контроль забруднення з правильного планування завдань. Кожен механік повинен розуміти важливість контролю забруднення і використовувати його в діяльності.

Дотримуйтеся елементарних порад:

  • підтримуйте чистоту підлог і робочої зони. Грамотним підходом до контролю буде регулярне миття і збереження порядку на поверхні верстатів, які не призводять до забруднення елементів і їх виходу з ладу;
  • визначте відповідальну особу. Для того, щоб забезпечити контроль забруднень необхідно обов'язково призначити відповідального працівника, який буде повідомляти підсумки виконаних робіт;
  • позбавлятися від пролитої рідини необхідно грамотно. Замість того, щоб насипати гранульовані продукти, які забруднюють навколишнє середовище, необхідно використовувати швабри і скребки;
  • забезпечте надійний захист здійснюваних дій. Закривайте всі ремонтовані деталі по завершенню робочої зміни.
Запобігання забруднень при заміні фільтра і гідравлічних рідин

Рідини Cat містять в собі домішки, які гарантують виключення забруднень. Крім усього іншого, вони містять в два рази більшу кількість цинку в порівнянні з простими засобами промислового типу, забезпечують якісний захист гідравлічних насосів і інших компонентів. Необхідно обов'язково розбиратися в тому, які саме домішки включають в себе робочі рідини.

Регулярно міняйте і фільтруйте робочі рідини в великих ємностях

Торгова марка Caterpillar підвищила інтервал заміни рідин близько 4000 годин, що вказує про дотримання конкретних вимог в плані контролю за рідиною. Рекомендуємо проводити заміну в розігрітому та змішаному вигляді. Також потрібно обов'язково пропустити її крізь фільтр.

Використовуйте кришки бочок, які щільно закриваються

Герметичні кришки не дозволяють потрапляти всередину ємності забруднюючих компонентів, присутніх в повітрі та інших шкідливих речовин. Рекомендуємо зберігати бочки в приміщенні.

Запобігання забруднень при приєднанні шлангів

У разі приєднання і зберігання шлангів доцільно дотримуватися запобіжних заходів, за допомогою яких можна гарантовано попередити засмічення.

Крім турботи про чистоту техніки необхідно також подбати про гідравлічну рідину. На засмічення і робочий термін складових компонентів впливає також і робоча рідина, а також її способи зберігання та переміщення. Можливість контролювання рівня забруднення також в разі зміни фільтра і робочої рідини.

Час від часу проводьте заміну фільтрів і робіть це акуратно

Міняти фільтри необхідно не рідше, ніж після закінчення 500 годин роботи техніки. Дуже важливо вміти зберігати нові фільтри та інші елементи упакованими безпосередньо до установки і акуратно позбавлятися від застарілих фільтрів.

При проведенні ТО системи використовуйте фільтри виключно високої якості

Використання невідповідних фільтрів може погіршити експлуатаційні властивості. Для заощадження чистоти системи і забезпечення відмінних експлуатаційних властивостей потрібна установка оригінальних фільтрів Cat для гідравлічних систем.

По закінченню ТО і ремонтних заходів необхідно використовувати високопродуктивні фільтри

Забруднюючі компоненти потрапляють в систему гідравліки в момент кожного розтину для здійснення ТО в процесі виконання ремонтних заходів. Рекомендуємо використовувати високоефективні фільтри Cat протягом 250 мотогодин після будь-якого контакту з системою. Проводити заміну цих фільтрів слід не пізніше ніж після закінчення 250 годин при включенні індикатора пропускної лінії.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин