Про компанію

Як збільшити експлуатаційний період гусениць?

Як збільшити експлуатаційний період гусениць?

Неполадки в застосуванні та обслуговуванні спеціалізованої техніки можуть послужити ранньому виходу з ладу її ходової частини. Це особливо актуально для машин на гусеничному ходу, оскільки вартість обслуговування може складати до 50% всієї вартості обслуговування. Ми дамо Вам кілька корисних рекомендацій, за допомогою яких Ви зможете значно знизити експлуатаційні витрати і продовжити експлуатаційний період ходової частини.

Натяг гусениць

Перед вимірюванням і установкою дайте техніці попрацювати в своєму звичному режимі протягом 30 хвилин, щоб машина адаптувалася до поточного робочого середовища на майданчику. У разі зміни, наприклад, числа опадів, слід відрегулювати натяг. Ідеальним рішенням буде систематична перевірка натягу і його регулювання згідно з поточними умовами на робочому місці. Недолік натягу може призвести до биття на великих швидкостях. Це в свою чергу веде до передчасного виходу з ладу втулок і зубчастих коліс. У разі більш сильного натягу гусениць, створюється додаткове навантаження на шасі й елементи трансмісії, більш того, це веде до втрати потужності.

Ширина гусениць

Встановіть на техніку вузькі гусениці, за допомогою яких можна буде забезпечити необхідну прохідність та керованість в умовах навколишнього середовища на робочій зоні. При занадто вузьких гусеницях машину буде тягнути на дно. На поворотах задня частина техніки буде ковзати, що посприяє накопиченню надлишку ґрунту на верхній зоні траків і його подальшого проникнення в компоненти ходової частини. В результаті можуть виникнути прослизання, які підвищать знос даних деталей.

Широкі гусениці забезпечують ідеальну прохідність з мінімальним накопиченням ґрунту і бруду. Застосування надмірно широких гусениць призводить до підвищення навантаження на елементи шасі. Траки можуть виходити з ладу і піддаватися деформації набагато легше, оскільки підвищується рівень навантаження на з'єднання.

Баланс

В процесі експлуатації техніки з неправильним балансом, може здатися, що є необхідність у застосуванні більш широких гусениць. Крім того, невірний баланс здатний привести до надмірного виходу з ладу шасі, знижуючи його експлуатаційний період і менш результативне переміщення продукту.

Правильний баланс гарантує відмінну прохідність без потреби застосування більш широких гусениць і мінімізує ковзання. Разом з тим вдається досягти рівномірного навантаження на шестерні і ролики по всій довжині гусениць.

Рекомендації операторам спеціалізованого обладнання

Навіть професійний оператор далеко не завжди здатний помітити прослизання гусениць, якщо воно мінімально. Це в свою чергу може сприяти зниженню продуктивності та підвищити знос зубців гусениць. З метою виключення ковзання потрібно знизити навантаження.

Знос шасі необхідно вимірювати кілометрами, а не годинами. Виходячи з цього, нові бульдозери на гусеничному ходу припускають вимір пройденої дистанції в напрямку вперед і назад. Систематичні повороти техніки в одну сторону можуть сприяти дисбалансу і більшому пробігу зовнішньої гусениці. З цієї причини намагайтеся повертати машину в будь-яких напрямках однаково. Якщо таке неможливо, тоді необхідно перевіряти знос шасі частіше, ніж зазвичай.

По можливості необхідно уникати непотрібних маніпуляцій заднього ходу. Вони підвищують знос втулок і ланцюгових коліс незалежно від швидкості.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин