Про компанію

В чому відмінність типів гідросистем?

В чому відмінність типів гідросистем?

Гідравлічна система являє собою пристрій, який здатний перетворити мінімальне зусилля в максимальне із застосуванням для передачі енергії якоїсь рідини. Затребуваність гідравлічних систем обумовлена якістю їх роботи, надійністю і простотою конструкції.

Плюси гідравлічних систем в порівнянні з іншими способами передачі потужності:

  • простота пристрою. В основному, кілька складових гідравлічних систем в сукупності здатні замінити більш складні механічні зв'язки;
  • гнучкість. Гідравлічні елементи можуть розташовуватися з істотною гнучкістю. Замість механічних компонентів труби і шланги майже повністю усувають проблеми в роботі розташування;
  • плавність. Системи відрізняються плавністю і безшумним функціонуванням. Вібрації зведені до мінімуму;
  • управління. Контроль в широкому діапазоні швидкостей і сил легко реалізувати;
  • ціна. Високий рівень продуктивності з мінімальними втратами на тертя гарантує мінімальну ціну передачі потужності;
  • захист. Автоматичні клапани забезпечують надійний захист системи від поломок через перевантаження.

Гідравлічні системи класифікуються на два види: відкритий і закритий. Перший тип являє собою пристрої невеликої та середньої потужності. У більш складних систем закритого виду замість циліндра застосовується гідравлічний двигун. Рідина проникає в нього з насоса і знову повертається в магістраль.

Якщо на техніці застосовується система гідравліки з відкритим центром, шестерінчастим насосом або декількома насосами, то дана система буде функціонувати виключно на підвищених обертах.

Обсяг насоса постійний, а його продуктивність залежить від роботи двигуна. На невеликих оборотах потоку буде недостатньо для повноцінної роботи системи гідравліки. Система під'єднання золотників в розподільнику відрізняється послідовністю, тому потік йде в опцію, що знаходиться ближче до вхідних секції. Зрозуміло, про з'єднання опцій не може бути й мови.

Якщо техніка передбачає використання системи гідравліки з закритим центром і аксіально-поршневим насосом, то гідравліка буде функціонувати на всьому діапазоні оборотів.

Обсяг даного насоса змінний і працює він до того моменту, поки в системі не встановиться тиск, який потрібен для подолання навантаження і втрат.

Продуктивність насоса не настільки сильно залежить від швидкості обертання, тому будь-які маніпуляції здійснюються навіть на невеликих оборотах двигуна.

Якщо в машині є система з шестерінчастим насосом, тоді гідравлічна система буде функціонувати виключно на підвищених обертах. А якщо встановлена аксіально-поршнева система – то на будь-яких. Саме таку систему можна побачити на машинах SEM і CAT.

до всіх новин

інші Новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатись більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатись більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатись більше
перейти до всіх новин